De lekkerste marsepein maak je zelf!

with No Comments

Mijn favoriete wintersnoepgoed is definitely marsepein. En dan de écht lekkere marsepein: de aardappeltjes, of van die repen met chocola eromheen. Liefst van de banketbakker (maar de Appie of Lidl heeft ze ook). Die met kleurstof bespoten figuurtjes hebben een beetje zo’n plastic bijsmaak, die hoef ik niet. Zo kieskeurig ben ik wel, hoor!

Maarrr laatst heb ik ontdekt dat je marsepein ook onmeunig makkelijk zelf kunt maken! Het enige wat je nodig hebt zijn amandelmeel, poedersuiker, ei en amandelextract. Of nog beter: een beetje amandellikeur (bijvoorbeeld Disaronno). Verder kun je je marsepein op smaak brengen met bijvoorbeeld citroen. Maar naturel is het ook al smullen! Pas op dat je je niet misselijk eet 😉

Het grappige is dat ik heel erg mijn twijfels had toen ik de ingrediënten in de kom deed. Amandelmeel is best wel grof, en goede marsepein heeft een redelijk fijne structuur… Ik was dus bang dat het heel korrelig zou worden. Maar niks is minder waar!

Let er trouwens op dat je best vieze handen krijgt wanneer je de balletjes met cacao tussen je handen rolt. Een schonere optie is om ze alleen door de cacao te rollen, maar dan krijg je een heel dikke laag cacao, die naar mijn mening niet zo prettig aanvoelt in je mond. En wie is er ooit bang geweest voor een paar vieze handen, eigenlijk?

Theedoek: Dille & Kamille | Schaaltje: Xenos | Achtergrond: Graham & Brown

Yield: ± 400 g

Marsepein

Marsepein maken is niet moeilijk! Voortaan heb jij homemade marsepeinen aardappeltjes op tafel staan met Sinterklaas.
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • 150 g amandelmeel
  • 240 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 tl amandelextract (of -aroma, of -likeur)
  • een beetje cacaopoeder
  • eventueel een heel klein beetje water

Instructions

  1. Doe het amandelmeel, de poedersuiker, het eiwit en het amandelextract in een grote beslagkom. Meng door elkaar met een mixer, gebruik de deeghaken. Mix net zolang tot het allemaal aan elkaar plakt en van zichzelf an redelijk een bal vormt. Mocht je marsepein aan de droge kant zijn, voeg dan een heel klein beetje water toe. Begin echt met een halve theelepel en mix dat goed door de rest.
  2. Rol kleine balletjes van je marsepein.
  3. Zeef een paar eetlepels cacao in een kommetje. Dip de marsepeinen balletjes aan een paar kanten in de cacao en rol ze daarna nog even tussen je handen om het mooi te verdelen.

That's it! Zo makkelijk is het om marsepeinen aardappeltjes te maken.

Notes

Een leuke variatie: citroenmarsepein. Gebruik citroenextract in plaats van amandelextract en voeg rasp van 1 citroen toe. Rol je marsepeinen truffels niet door de cacao, maar door een 50/50 mengsel van poedersuiker en maizena.

Recommended Products

Via bovenstaande affiliate links kun je makkelijk aan deze specifieke ingrediënten komen. Het kost je niks extra, maar ik krijg een klein percentage voor mijn verwijzing als je via CherryCharlie je aankoop doet. Dankjewel voor je support!

Heb jij dit recept gemaakt? Ik vind het leuk als je een foto op Facebook of Instagram zet en mij tagt met @CherryCharlieNL. Enjoy!

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.