Trek meer bezoekers naar je blog met Pinterest

with 5 Comments

Hey lieve Hobbits,

Het is al een tijdje geleden dat ik iets over bloggen schreef! Iedereen kent Pinterest wel: het ideale platform voor de creatieveling om inspiratie op te doen voor recepten, tuinieren, fashion, beauty, grote en kleine DIY’s op alle denkbare gebieden. Zelf ben ik ook helemaal verslingerd.

Maar je kunt Pinterest ook heel slim en zakelijk inzetten om meer bezoekers naar je blog te trekken! Ik doe dat voor CherryCharlie.nl én CharlotteBax.nl en het werkt als een trein.

Vandaag leg ik je uit hoe ik dat doe!

1  – Portrait formaat foto’s

Ten eerste moet je natuurlijk zorgen voor mooie afbeeldingen in portrait formaat (hoger dan ze breed zijn). Zorg dat je fotografie skills op orde zijn en dat je mooi belichte, leuk gestylede foto’s maakt. Door de interface van Pinterest vallen lange foto’s veel meer op dan brede. Vergeet ook niet om je logo of een watermerk aan de onderkant toe te voegen, zodat mensen weten waar je meer van jouw fantastische plaatjes en blogposts kunnen vinden!

2 – Infographics

In het verlengde hiervan is het ontzettend gaaf om infographics te maken, of fototutorials. Als mensen meer willen weten klikken ze al gauw door naar je website. Een makkelijke tool hiervoor is Canva.

3 – Rich pins

Verifieer je website om rich pins te kunnen creëren: je URL en favicon verschijnen dan bij je pin. Bij Pinterest kun je eenvoudig naar een zakelijke account switchen, en bij een zakelijke account kun je een code krijgen om je website te verifiëren.

4 – Blog board

Zorg dat je op zijn minst een bord hebt met als titel je blognaam, en pin daar al je blogartikelen op. Dit is je basis! Zorg dus dat iedere blog post op zijn minst 1 portrait formaat afbeelding heeft.

5 – Thema boards

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je Pinterest profiel aansluit bij de thema’s en categorieën van je blog. Heb je een DIY blog, maar dan een aantal boards met verschillende DIY thema’s, bijvoorbeeld “DIY cosmetica” of “DIY interieur”. Op je thema boards kun je je eigen blog posts opnieuw pinnen, en ook content van anderen die in jouw straatje past.

Gebruik je Pinterest ook privé, of om inspiratie op te doen? Maar daar dan secret boards voor.

6 – Automatisch pinnen

Als je meer pint, word je meer gezien. Hoe meer mensen je pins zien, hoe meer mensen er doorklikken naar je blog. Maar niemand heeft tijd om dagelijks van alles te pinnen – je hebt wel wat beters te doen! Gave content maken, bijvoorbeeld.

Gelukkig is er een handige online tool genaamd Board Booster, die automatisch je bestaande pins opnieuw pint. Kies bij “pinning tools” voor “looping”. Nu kun je zelf kiezen voor welke borden hij pins gaat loopen, hoeveel en hoevaak. Ook kun je instellen dat na een bepaalde tijd van gedupliceerde pins degene met de minste repins wordt verwijderd.

Op deze manier blijf je zichtbaar in Pinterest feeds, zonder dat je er zelf veel werk aan hebt – je hoeft alleen nieuwe content toe te voegen aan je boards! Let er wel op dat de free trial versie ophoudt na 1000 pins. Een abonnement start bij $5 per maand.

Handige tools

Nog even gauw de tools op een rijtje:

 • Canva – Mooie infographics en fototutorials maken.
 • Pinterest Verify – Handige WordPress plugin om je website te verifiëren met Pinterest zonder dat je in de code hoeft te duiken.
 • Board Booster – Automatische looping van bestaande pins.

Heb jij je Pinterest account al geoptimaliseerd om meer bezoekers naar je blog te trekken?

5 Responses

 1. Ingrid Ferwerda-Jacobs
  | Reply

  Goede tips! Infographic heb ik nog nooit gemaakt, alhoewel ik Canva wel ken. Toch eens aan wagen.
  Ingrid Ferwerda-Jacobs recently posted… Breng herfst sfeer in jouw interieur met deze decoratieve takMy Profile

 2. Evelyne
  | Reply

  Ik heb dit nog niet gedaan en zal hier dus eens mijn werk van moeten maken. Bedankt voor de tips!

  • Charlotte
   | Reply

   Succes ermee! Ik hoop dat het je flink wat oplevert 🙂

 3. Saskia
  | Reply

  Hier ga ik me binnenkort dus echt eens in verdiepen. Ben gekmop dit soort how-to posts. Ik sla ‘m even op in mijn favorieten

 4. Rosita
  | Reply

  Handige tips! Ik deel mijn blogs wel via Pinterest, maar de uitgelichte afbeeldingen worden automatisch verdeeld. Dat schijnt niet heel aantrekkelijk te zijn vanwege het formaat van de afbeeldingen. Ik ga me meer verdiepen in Pinterest.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.