Mei 2018 link party & maandoverzicht

with No Comments

En weer een maand is voorbij! Tijd voor mijn lees- en tuinier overzicht, een lijstje met alle blogposts (je hebt er toch niet één gemist?!) en natuurlijk onderaan de pagina een link party! Mocht je zelf niet bloggen maar wel iemand kennen die hier graag zijn of haar blog zou willen promoten, stuur diegene dan gerust de link van deze pagina 🙂

Boeken

Mooi boek: De schaduw van mijn moeder | Nikola Scott | roman | romantiek | detective | familiegeheimen | jaren 50 | zomer
De schaduw van mijn moeder – Nikola Scott
Mei 2018 link party & maandoverzicht | boeken | outdoor | tuinieren | groene voornemens | blog | roundup
Harry Potter en het vervloekte kind – J.K. Rowling

In mei heb ik twee boeken gelezen. Als eerste De Schaduw Van Mijn Moeder, gekregen van uitgeverij Harper Collins. De review kun je hier lezen.

Het andere boek is Harry Potter En Het Vervloekte Kind. Deze stond al heel lang op mijn to read list, maar iedere keer als ik een boek kocht, kreeg een wat praktischer boek voorrang. Toen ik afgelopen maand bij vrienden was, zag ik hem in de kast staan, en natuurlijk mocht ik hem lenen (thanks Larisse!). Leip verhaal, en natuurlijk een hoop sentiment voor de echte fans. De enige teleurstelling was dat het zo kort was 😉

Verder heb ik nog 1 boek gekregen – maar dat is niet echt een leesboek: Patisserie! van Christophe Felder. Dit is echt de bijbel! Ik heb er kennis mee gemaakt door vriendin Esmee toen we samen het toetje gingen maken voor het kerstdiner een paar jaar geleden. Kan niet wachten tot ik al die klassiekers in de vingers heb, zoals croissants, soezen en macarons!

Outdoor

Mijn weekenden zijn redelijk bezet geweest, dus voor wandelen had ik eigenlijk niet zoveel tijd. En seriously, wie wil er in vredesnaam met 30 graden buiten zijn?

Wel ben ik op 5 mei lekker op de fiets gaan geocachen: eerst helemaal naar Vasse, en dan via de Springendalse Bronnen, Ootmarsum, Reutum en Deurningen weer naar huis. Toptocht, natuurlijk keihard verbrand met mijn eigenwijze hoofd, en naar schatting zo’n 50 tot 60 km in de benen.

Tuin

De eerste “oogst” uit de wormenbak is binnen! We hebben met zijn tweetjes trouwens zoveel groenafval dat het op dit moment al een heuse wormentoren is met 4 verdiepingen.

De eerste oogst van sla en radijzen is ook al lekker opgepeuzeld, en ik kan niet wachten op de andere groentjes! We hebben balkonbakken gekocht voor wat meer ruimte voor de kruiden en binnen hebben we nu een drakenbloedboom staan. Het wordt al een echt Hobbithuisje! Binnenkort zal ik eens een paar room tours doen.

Groene voornemens

2x in de week vegetarisch eten

Gaat nog steeds goed! Nou is dat natuurlijk niet moeilijk wanneer er zoveel lekkers is: Indiase groentecurry met paneer, de heerlijke ricotta-lasagne van Oh My Foodness, en qua vleesvervangers ben ik zeer te spreken over de burgers en tofustukjes van Albert Heijn huismerk en de Ikea groenteballetjes.

Duurzame kleding

Dit blijft wel moeilijk hoor – vooral omdat ik sommige dingen écht nog niet 100% duurzaam kan vinden, en ik sommige prijzen ook wel heel erg uit de pan vind rijzen. Bijvoorbeeld een fatsoenlijke witte overhemdblouse. Bij de 100% duurzame merken vind je er een hoop modieuze varianten op – doorzichtig, oversized, met alternatieve kraagjes – maar ik wil gewoon. een. BASIC. witte. werkblouse.

Dan maar op Rankabrand kijken wat de duurzaamste keten is – C&A komt hier het beste uit de bus. Naast een witte blouse ook direct een paar nieuwe capri jeans gescoord (echt, broeken verslijt ik binnen een seizoen tot op de draad!) en een set onderbroeken uit hun expliciet duurzaam aangemerkte collectie.

Overstappen naar een groene bank

Ik wil graag van ING naar Triodos. Zal ik dan in juni eens écht gaan kijken hoe het werkt? Ik ben er nog steeds een beetje bang voor.

Blogposts in mei

Mei 2018 link party & maandoverzicht | boeken | outdoor | tuinieren | groene voornemens | blog | roundup

Link party

Blog jij zelf ook? Heb je toffe artikelen geschreven met DIY projecten, lekkere recepten, duurzame tips of iets anders dat met slow living lifestyle te maken heeft?

  • Maximaal 3 links rond de thema’s homemade, ambachtelijk, good food, natuur en verduurzamen.
  • De artikelen moeten van je eigen blog komen en de afgelopen maand gepubliceerd zijn.
  • Offtopic links worden zonder notificatie verwijderd.

[inlinkz_linkup id=782564 mode=1]

Happy linking!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.