Mini quiches met zoete aardappel

with No Comments

Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst

Eind april was mijn oma jarig, en dat vierde ze met een hoop vrienden en familie. Op een gegeven moment ben je zo oud dat je eigenlijk geen cadeautjes meer wilt, en als je tóch wat mee wilde nemen, vroeg ze of je dan wat lekkers wilde bakken. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen!

Ik heb een ochtendje in de keuken gestaan om een berg mini quiches met zoete aardappel te bakken voor de hartige tafel. Dit is het recept 🙂

Nodig

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 1 el maple syrup
  • 1 el olie (bij voorkeur zonnebloem of olijf)
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1 ei
  • 65 g mascarpone
  • 1 doosje Dr Oetker hartige taartdeeg (diepvries)
  • Pompoenpitten om te garneren.

Voor dit recept gebruik ik de mini cupcakebakvorm van Dille & Kamille (ik heb er 4 in totaal, zodat ik 24 taartjes tegelijk kan bakken) en een ronde koekjessteker van 5 cm doorsnee.

Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Doe de stukjes in een kleine ovenschaal en meng met de olie en maple syrup. Bak 30 minuten in het middel van de oven. Laat de oven aan staan wanneer je de ovenschaal er weer uit haalt.
  3. Stop de zacht geworden zoete aardappelstukjes met de kruiden, mascarpone en het ei in de blender en pureer tot alles goed gemengd is.
  4. Leg de velletjes hartige taartdeeg naast elkaar om te ontdooien. Vet ondertussen je minicupcakevormjes in met boter of olie en bestuif met een beetje bloem.
  5. Steek uit ieder velletje deeg 4 rondjes van ongeveer 5 cm doorsnee en bekleed daarmee de binnenkant van elke cupcake vorm. Gebruik 2 theelepels om ieder deegbakje te vullen met de zoete aardappelpuree.
  6. Decoreer je miniquiches met de pompoenpitten en bak ze in 25 minuten af. Even afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om te serveren!

Natuurlijk kun je dit recept ook maken met pompoen, wanneer die weer in het seizoen is.

Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst

Met wie deel jij deze lekkere mini quiches?


Shop the post

Ronde koekstekers – Dille & Kamille
Minicupcakevorm – Dille & Kamille
Taartrooster – Dille & Kamille

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.