8 manieren om Engeland te ontdekken

with No Comments

8 manieren om Engeland te ontdekken • CherryCharlie.nl

Goedemorgen lieve Hobbits van me!

Al sinds 1996 (toen was ik 6!) ga ik regelmatig met vakantie naar Engeland, en sinds 1998 is dat in een tent. Ik kan met trots zeggen dat ik bijna alle nationale parken in Engeland wel heb uitgespeeld, van Exmoor tot en met de Yorkshire Dales. Ik heb kasteelruines gezien, heuvels beklommen, in kathedralen gezongen en aan mijn vetje te oordelen misschien iets teveel tearooms van binnen gezien.

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het land waar Tolkiens Hobbit lifestyle is ontstaan!

1 – Maak een wandeling in één van de nationale parken

Ik ben verliefd op de Britse natuur. In het zuiden is het warm en lush en groen, in het noorden heb je in augustus prachtige bloeiende heide. En natuurlijk mag ik de bekende kliffen niet vergeten! Mijn favoriete plekken zijn Lydford Gorge in Dartmoor National Park, Brimham Rocks in Nidderdale AONB* en Brecon Beacons National Park. In laatstgenoemde kan ik de Corn Du & Pen y Fan wandeling erg aanraden en de watervallen van Ystradfellte.

Mocht je nog op zoek zijn naar goede schoenen en een rugzak, check dan dit artikel met mijn favoriete outdoor winkels.

* Area of Outstanding Natural Beauty

8 manieren om Engeland te ontdekken • CherryCharlie.nl

Brimham Rocks

2 – Bezoek een landhuis of kasteel

Of een ruïne! Er zijn er zoooooveel in Engeland! Mijn favorieten zijn Lyme Park (om Pride & Prejudice redenen), Fountains Abbey en Goodrich Castle. De laatste twee zijn prachtige ruïnes om rond te lopen en te ontdekken. Fountains Abbey heeft ook een guided tour. De meeste landhuizen hebben vaak ook een rozentuin op het omliggende landgoed, het is echt te fantastisch om je neus in iedere roos te steken! Heerlijk 🙂

Als je van plan bent om veel landhuizen en kastelen te bezoeken, of wanneer je met een gezin bent, kan het vaak al heel snel uit om lid te worden van de National Trust (wij zijn meerdere jaren lid geweest!) of de English Heritage.

8 manieren om Engeland te ontdekken • CherryCharlie.nl

Fountains Abbey

3 – Woon een evensong bij

Eén van de dingen die ik fascinerend vind aan de Engelse cultuur is de Anglicaanse kerk, ook al ben ik zelf niet religieus. Ze houden daar nog heel erg vast aan de oude gewoonte van het avondgebed, ofwel de evensong. Dit is een korte dienst van 30 tot 45 minuten die, in de grote kathedralen en abdijen, overwegend geleid wordt door het koor. De muziek is prachtig, lijkt soms bijna een concert, en is niet te vergelijken met wat er in Nederland in de kerk gebeurt.

Op heiligendagen en zondagen wordt er vaak extra uitgepakt qua muziek. Houd er wel rekening mee dat de evensong op zondag iets langer kan duren ivm een preek(je). Vrijdagen zijn vaak wat meer ingetogen, maar daarom niet minder de moeite waard.

4 – Bezoek een farmer’s market

Als je van lekker eten en ambachtelijk handwerk houdt, dan is dit helemaal je ding! Homemade marmalade, ambachtelijke koudgeperste zeep, mini pork & apple pies (ook al is zo’n ding meer dan een complete lunch!), er is zoveel te zien en te proeven!

5 – Pak de boot

Het boeken van een vakantie Engeland met DFDS Seaways is supermakkelijk, en het fijne is dat de auto gewoon mee kan. Ideaal wanneer je met het gezin gaat kamperen en 2 tenten, 4 slaapzakken, en een hoop andere kampeerspullen mee moet nemen! Stiekem zijn een klein tafeltje en een paar klapstoeltjes wel fijn als je voor langere tijd op een camping staat.

Ieder jaar deden mijn zusje en ik een wedstrijdje wie als eerste de krijtkliffen van Dover zag, en wanneer we Dover Castle zagen opdoemen, voelden we dat de vakantie écht begonnen was. DFDS Seaways heeft een aantal verschillende services, bijvoorbeeld vanaf Duinkerken of Calais naar Dover, of van IJmuiden naar Newcastle.

6 – Cream tea

Hoe kun je op vakantie gaan in Engeland zonder ook maar één keer bij een tearoom te gaan zitten en een cream tea te bestellen? Ook in de refectory in de meeste kathedralen serveren ze deze goodness. Een pot sterke engelse thee, natuurlijk vergezeld van een kannetje melk, en om het af te maken 1 of 2 scones per persoon met clotted cream en aardbeienjam.

Kleine tearooms hebben doorgaans dagelijks versgebakken scones, en meestal moeilijk groot. Als je die ooit hebt gehad, koop je ze nooit meer in de supermarkt 😉

8 manieren om Engeland te ontdekken • CherryCharlie.nl

7 – Eet fish & chips

Vraag aan de locals waar je de beste fish & chips van de stad kunt krijgen. Koop. Eet. Enjoy! In de meeste pubs serveren ze trouwens niet alleen fish & chips, maar ook scampi & chips. Dit zijn gefrituurde garnalen. Mijn persoonlijke favoriet 😉

8 – Maak een roadtrip met filmthema

Dit vereist wat meer planning vooraf thuis, maar je kunt prachtige roadtrips uitstippelen langs filmlocaties van diverse Jane Austen films, Harry Potter, of je favoriete detectives! Lacock village & abbey is bijvoorbeeld een prachtig dorpje met abdij in oude stijl, waar gefilmd is voor o.a. Harry Potter en Pride & Prejudice (1995 versie).

Ik kan nog wel tig meer dingen opnoemen – van een bezoekje aan Sherwood Forest tot en met allerlei activiteiten in London aan toe. Ik ben dan ook al zo vaak geweest, en iedere keer ontdek ik weer een nieuw stukje van dat prachtige Engeland. Of Wales. En Schotland staat op dit moment ook hoog op de wishlist en planning! (Maar daarover later meer 😉 )

Ben jij ooit met de boot naar Engeland geweest, en wat was het gaafste wat je daar hebt gedaan of gezien?

Dit artikel is gesponsord door DFDS Seaways.

Multiday hike: Het Twentepad fotoverslag (10-14 juli 2017)

with No Comments

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Goedemorgen lieve Hobbits van me!

Halverwege deze maand heb ik het Twentepad gelopen, één van de officiële streekpaden van Nederland. Deze lange-afstandswandeling is ongeveer 90 kilometer lang en maakt vanuit Almelo een rondje door Twente.

Voor mij was dit een bijzondere wandeling: niet alleen is het basically mijn achtertuin, het was ook een beetje om mezelf te testen: kan ik dit zonder Paul? Ga ik niet weer heimwee krijgen?

Het korte antwoord: Ja, ik kan dit zonder Paul. Nee, ik heb geen heimwee gehad! Het lang antwoord staat hieronder in de vorm van een fotoverslag!

Dag 1: Almelo – Mander (21 km)

Ik had de wekker om een uur of 7 gezet, maar ik werd vanzelf al wakker. Superveel zin! Mijn tas had ik van tevoren ingepakt, dus ik hoefde alleen te douchen (opeens heel belangrijk als je 5 dagen op pad gaat), aan te kleden en te ontbijten. Omdat ik vanaf 9 uur pas met korting kon reizen, ben ik om 9 uur van huis weggegaan. Met een half uurtje treinen was ik in Almelo, waar het hele avontuur begon!

Eerst moet je Almelo uitlopen, wat via een vrij toeristische route gaat. Daarna loop je een eind over de Gravenallee en de rest van de dag heb ik veel langs het water gelopen. Ik was erg onder de indruk van de vele stuwtjes met vistrappen en de enorme diversiteit aan bloemen langs het pad.

Al gauw had ik twee belangrijke dingen door: ten eerste is de markering zo goed aangebracht dat je bijna zonder boekje kunt lopen, en ten tweede is het bijna onmogelijk om te geocachen als je net lekker je wandelflow hebt gevonden. Dat laatste heb ik dus ook lekker laten zitten.

Ik had gepland om op een paalcamping voorbij Tubbergen te gaan staan, maar een paar honderd meter eerder kwam ik langs de Camping Aan Het Twentepad (ja, zo heet ‘ie echt!), en als ik kan kiezen tussen een paalcamping en een camping met een échte wc, dan weet ik het wel…

‘s Avonds regende het wat, en onweer trok aan twee kanten tegelijk langs de camping, maar gelukkig rommelde het alleen in de verte.

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Dag 2: Mander – Ootmarsum (19 km)

Ook deze dag heb ik heerlijk gewandeld, een hoop bos, heide en wat heuvellandschap. Vlak nadat ik de camping had verlaten, liep ik al over waanzinnig schattige paadjes met kleine bruggetjes van 2 bielzen en een stuk kippengaas. Later deze dag kwam ik langs de Springendalse bronnen, ook een ontzettend mooi gebied. Rond de Mandercirkels liep het pad wat anders dan in het boekje, maar zoals ik al heb aangegeven: gewoon dom de bordjes volgen, dan komt het altijd goed.

Vlak voor ik Ootmarsum binnenliep, begon het wat te spetteren (yay voor mijn paraplu) en even later viel er een buitje (yay voor schuilen onder een boom). Volgens de buienalarm app had ik vervolgens een kwartier om het centrum van Ootmarsum te bereiken voordat de hemel naar beneden zou komen, dus ik heb er flink de pas in gezet en bereikte precies op tijd een café waar ik lekker heb genoten van een kop warme choco met appeltaart, en even later een goede hamburger.

Rond een uur of 5 was het weer droog en ben ik doorgelopen naar de camping. Sinds de uitgave van het boekje waren er 2 paalcamping verdwenen – volgens de dame die de camping runde omdat de gemeente liever geen wildkampeerders heeft. Deze camping had een minibieb dus heb ik me ‘s avonds vermaakt met Agatha Christie. Rond middernacht begon het te regenen…

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Dag 3: Regendag

…en dat hield niet op tot de volgende dag, rond 3 uur of half 4! Ik heb dus een tweede detective uitgelezen (“De Jacht” van Clive Cussler) en ben daarna even Ootmarsum in gegaan voor vers eten. En een nieuwe paraplu, want die ging stuk tijdens dat kleine wandelingetje 🙁

Deze dg was echter een zeer goede regentest voor mijn trekkerstentje, en hij houdt het prima, zelfs met maar 10 van de 13 haringen in de grond en zonder vastgemaakte scheerlijnen. Jippie!

Dag 4: Ootmarsum – Het Hulsbeek (28 km)

Donderdag kon ik weer heerlijk aan de wandel! Ik was vroeg weg (al om 8 uur), maar moest een aantal kilometers door het hoge natte gras, wat me op een paar natte sokken kwam te staan. Huilen! Bij de Huneborg heb ik even een tijdjein het ochtendzonnetje gezeten en een paar nieuwe sokken (dat ene paar katoenen…) aangetrokken. Een paar kilometer verder, toen die een hoop vocht hadden opgenomen, heb ik opnieuw mijn voeten gedroogd en een schoon paar sokken aangetrokken (mijn laatste paar van wol).

Vroeg in de middag kwam ik al aan op het punt waar ik kon afslaan richting paalcamping, maar ik beredeneerde dat als ik doorliep naar Oldenzaal en daar lekker in een café zou uitrusten, dat ik makkelijk die 8 extra kilometer naar de eerste fatsoenlijke camping zou kunnen volmaken.

Toen ik net het Hulsbeek in was gelopen, zag ik een camping die niet in het boekje stond! Gelukstreffer? Nee. Ik was erg snel weer van de camping af. Het zag er een beetje uit als zo’n achterbuurtkamp, er was geen receptie en de eerste persoon die ik tegenkwam, vroeg direct van “wie” ik die enorme blauwe plek op mijn arm had gekregen (moshpit, eigen schuld). De tweede persoon was iemand die ik niet kon verstaan omdat hij zijn kunstgebit niet in had. Ook rook het er ontzettend sterk naar oud visafval. Yuk. Niet mijn type mensen, niet mijn soort camping. Nopenopenope. Snap helemaal waarom die niet in het boekje stond…

Doorlopen dus, en aan de andere kant van het Hulsbeek, na een paarhonderd meter Marskramerpad gevolgd te hebben, kwam ik uit op een camping die eruitzag zoals ik van een camping gewend ben. 🙂 Ik had wel een paar blaartjes op mijn kleine teen en onder mijn voet…

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Dag 5: Het Hulsbeek – Almelo (24 km)

De laatste etappe! Oooh, maar 24 km. Als ik gisteren 28 kon lopen, kan ik vandaag ook best 24 doen, dan ben ik direct weer thuis! Zo gezegd, zo gedaan, maar in mijn enthousiasme (en misschien ook omdat mijn campingbuuf zei dat het om 2 uur zou gaan regenen) heb ik iets te weinig rustmomenten genomen, en een deel van deze etappe was behoorlijk afzien. Maar ik voelde me zo euforisch! De laatste etappe! Bijna thuis!

Op een gegeven moment had ik in mijn hoofd een oorlogsspeech van Aragorn omgebouwd tot motivatiemantra:

There will be a day, that the heavens pour down upon us,
and we get soaked to the bone,

BUT IT IS NOT THIS DAY!
There will be a day, that blisters chafe and muscles ache,
BUT IT IS NOT THIS DAY!
THIS DAY WE HIKE!

En zo liep ik de laatste 4 kilometer langs het Lateraalkanaal, en vervolgens Almelo binnen. Uiteindelijk begon het pas te spetteren toen ik rond half 4 in de trein stapte.

Paul haalde me op van station Enschede Drienerlo, en hij en vriend Rick hebben samen gekookt in de bar, waar ik even heel hard van heb genoten na al die instant maaltijden, eierkoeken, en mueslirepen. Bij aankomst in de bar maakte ik een grote fout: ik trok mijn schoenen uit. En toen begonnen alle blaren vol te lopen! Zo groot dat mijn voet niet meer in mijn schoen paste. Well. Shit.

Ik was kapot. Ik kon de rest van die middag/avond nauwelijks lopen. Uiteindelijk heb ik het gros van de blaren doorgeprikt (een deel kon ik niet bij vanwege te plakkerige Compeed blarenpleister die ik een dag eerder had geplakt…), de boel strak afgetapet en mijn voet direct weer in mijn schoen gestopt. Toen we naar huis fietsten, zijn we zeiknat geregend. Regentest voor mijn backpack! Alles was nog droog, helemaal geweldig!

Well. We’re back home. En waar ik 5 etappes gepland had, heb ik het Twentepad uiteindelijk in 4 etappes gelopen! Op naar de volgende uitdaging!

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Multiday hike: Het Twentepad • CherryCharlie.nl

Heb jij ooit een lange-afstandswandeling in Nederland gelopen?

Support CherryCharlie door via onderstaande links te shoppen!

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling

with No Comments

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Afgelopen weekend was ik gezellig op Terschelling met de schoonfamilie! Dit doen we ieder jaar (hoewel we vorig jaar naar Ameland zijn geweest) om en aantal verjaardagen en huwelijksjubilea in de familie te vieren.

Op zaterdag hebben Paul en ik een lekkere wandeling gemaakt. Origineel wilde ik heel graag de premium geocache op de Boschplaat loggen, maar omdat we midden in het broedseizoen zitten, is het gebied niet toegankelijk. Goed dat ik hier van tevoren achter kwam!

Bij het VVV-kantoor kun je echter voor €7,50 een wandelboekje kopen met 10 beschreven wandelroutes en achterin een kaart met het complete wandelnetwerk van Terschelling. Een hoop wandelplezier voor een klein prijsje!

Omdat wij geen laffe wandelaars zijn, hebben we de eerste wandeling uit het boekje gepakt met een hoger aantal kilometers: Halfweg-Bornholm: 10 kilometer. Plus nog wandelen naar en van het startpunt vanuit West-Terschelling.

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Deze wandeling is erg divers: het eerste 2/3 deel zit je afwisselend in bos- heide- en duingebied, het laatste derde deel zit je in weilanden en op de dijk. In het boekje staat niet alleen een duidelijke routebeschrijving, maar ook een hoop informatie over wat er te zien is tijdens de wandeling, zoals een kudde geiten (check!), een cranberryschuur (helaas net 500m te vroeg pauze gehouden), en het Duinmeertje. Tegen het einde van de wandeling, op het laatste stuk dijk, viel het me op hoeveel verschillende vogels je daar kunt spotten. Helaas kon ik ze niet allemaal benoemen, maar ik kwam een heel eind!

Als je de laatste zin van de routebeschrijving negeert en niet rechtsaf slaat naar het startpunt, kun je recht de weg oversteken naar de Tiger bunkerstelling, zeker een bezichtiging waard. Dit radarstation is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd om snel notie te krijgen van Engelse bommenwerpers. Er is een complete bunkerroute die je kunt lopen, maar omdat we op tijd in het restaurant moesten zijn (okee, en stiekem had ik ook wel een beetje vermoeide voetjes) hebben we dat niet gedaan.

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Wandelen op Terschelling: Halfweg-Bornholm en Tiger bunkerstelling • CherryCharlie.nl

Mocht je ook lekker willen wandelen op Terschelling, dan kan ik je zeker deze wandelgids aanbevelen! We hebben nog aardig wat weekendjes te gaan om hem uit te spelen. Stiekem had ik gehoopt om Cynthia “Miss Lipgloss” tegen te komen, maar helaas zat die op een ander deel van het eiland 😉

Ben jij al eens op Terschelling geweest?

Support CherryCharlie door via onderstaande links te shoppen!

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona

with No Comments

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona • CherryCharlie.nl

Foto via Tourism Consultacy

Hey folks,

Vorige week was ik uitgenodigd voor een evenement in Amsterdam rondom het thema “Barcelona”. Veel van jullie kennen Barcelona wel als populaire toeristische stad in Spanje. Maar wist je dat de streek om Barcelona heen nog veel meer te bieden heeft?

Om heel eerlijk te zijn: Ik ben nog nooit in het zuiden geweest. En een citytrip naar een grote stad is niet bepaald mijn ding. Ik vind Amsterdam al druk! Maar toen ik de woorden “wijngaarden, kloosters en kastelen” in het PR bericht las, was ik verkocht. Dit was iets waar ik meer van moest weten!

Op basis van de prachtige beelden die ik heb gezien, heb ik een Barcelona bucketlist samengesteld. Nu nog een vliegticket!

Natuur

Om te beginnen barst het in Groot-Barcelona van de natuurparken. De provincie Barcelona alleen al heeft 16 verschillende beschermde parken, en in heel Catalonië is zelfs 20% beschermd! Net buiten Barcelona zelf is het Serra de Collserola Natural Park, de “groene long” van Barcelona.

Maar er zijn natuurlijk genoeg andere mooie plekken om te wandelen, zoals Serralada de Marina, Serralada Litoral en El Montnegre i El Corridor – 3 natuurparken aan de kust, die zeer specifiek worden aangeraden om te wandelen! Laatstgenoemde heeft trouwens mooie steenformaties die doen denken aan een kruising tussen een hunebed en Stonehenge. Doe mij daar maar een wandelingetje langs!

Of wat dacht je van El Montseny, benoemd tot Biosphere Reserve door UNESCO! Bossen, watervallen, kleine kapelletjes… Oh man, als ik een geldboom in de achtertuin had groeien, zou ik per direct een vliegticket boeken.

Alle parken in Barcelona hebben trouwens een verscheidenheid aan gemarkeerde routes, zodat er voor ieder niveau wandelaar wel iets tussen zit. Wist je trouwens dat de Europese lange-afstandswandelroute E12 langs de kust van Barcelona loopt?

En voor de geocachers onder ons (jaja, natuurlijk moest ik dit even checken): het gebied stikt ervan. Aan de patronen te zien liggen een hoop caches langs wandelroutes, net als in Noorwegen. Ik kan mijn geluk niet op!

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona • CherryCharlie.nl

Foto’s via Tourism Consultancy

Cultuur

Rondom Barcelona liggen een hoop kleine dorpjes en koloniale nederzettingen, zoals bijvoorbeeld Bagà, de historische hoofdstad van de regio Alt Berguedà, of Vic, met zijn prachtige kathedraal en oude Romeinse tempel.

Ook zeer de moeite waard is de crypte van Colònia Güell, ontworpen door Gaudí – ik was direct verliefd toen ik de foto zag. Net als op de Torre de la Creu in Sant Joan Despí, ontworpen door Josep Maria Jujol, die vaak met Gaudí samenwerkte.

Bijzondere vermelding op mijn Barcelona-wishlist is Cardona Castle: in dit Middeleeuwse kasteel kun je namelijk overnachten! Ik ben niet echt een hotel-type, maar hier moet ik toch eens een nachtje slapen!

Eten

En dan het eten. Muchos importante voor Hobbits zoals ik (en jij ook toch?).

Culinair Barcelona heb ik first hand kunnen proeven afgelopen week. En my oh my daar lust ik wel meer van! We mochten genieten van een walking dinner met 6 gangen, natuurlijk vergezeld van lekkere wijn en natuurlijk cava. Een hoop geroosterde groente, lekkere visjes en heerlijke desserts kregen we voorgeschoteld. Doe mij trouwens maar een hele schaal van die panellets!

Wat me trouwens naast een hoop eten ook fantastisch lijkt, is een kijkje nemen in een (of meer) van de talloze wijngaarden, natuurlijk mét proeverij.

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona • CherryCharlie.nl

Foto via Tourism Consultancy

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona • CherryCharlie.nl

Foto via Tourism Consultancy

Nieuw op de wandelwishlist: Barcelona • CherryCharlie.nl

Barcelona bucketlist

Natuurlijk is er nog veel en veel meer te doen dan wat ik hierboven heb beschreven! Klik hier om mijn Barcelona bucketlist te downloaden:

   Klik hier om de bucketlist te downloaden (pdf)

Tourism Consultancy, Catalonia, Barcelona Turisme en Diputació de Barcelona, bedankt voor deze avond!

Ben jij al eens in Barcelona geweest? Wat was voor jou de meest fantastische ervaring die je kunt aanraden?

Twentepad: De voorbereidingen

with 2 Comments

Twentepad: De voorbereidingen • CherryCharlie.nl

Joepie! Het is al een flinke tijd weer lekker wandelweer! De laatste tijd probeer ik ‘s ochtends lekker door te werken en ‘s middags lekker buiten te zijn met een boek of aan de wandel.

Omdat Paul en ik door zijn afstuderen niet echt een vakantie kunnen plannen dit jaar, zit ik al een beetje te zoeken naar dingen om te doen in Nederland – dagjes en weekendjes.

En één van die dingen is het Twentepad! Een mooi streekpad van 87 kilometer lang, lekker hier in de buurt. Het zou ongeveer 5 dagen duren om dit pad te lopen.

Routeplanning & paalkamperen

Omdat het pad zo dichtbij is en het maar ongeveer 5 dagen wandelen is, kan ik bijna op iedere dag beslissen om de trein naar Almelo te pakken en er lekker 5 dagen tussenuit te gaan. De eerste mogelijkheid (zonder verjaardagen en familiedingen) is in juli. Of dit met of zonder Paul is, ligt er helemaal aan of hij een backpack en tentje heeft rond die tijd!

Het mooie van deze route is dat je hem helemaal paalkamperend kunt afleggen, wat in Nederland het dichtst bij wildkamperen komt.

In de wandelgids staan alle paalkampeerplekken goed aangegeven, inclusief een handige tabel met afstanden van camping naar camping, zodat je je eigen wandelplan kunt maken met afstanden die jij prettig vindt.

Geocaching

Natuurlijk wil ik ook de geocaches op de route even meepakken. In de gids heb ik aangegeven waar ze liggen, zodat ik zo min mogelijk gebruik hoef te maken van mijn telefoon.

Ik heb ervoor gekozen om alleen traditional caches te loggen, dat is het handigst op zo’n wandelroute. Er zit 1 EarthCache tussen.

Dit zijn de caches die op de route van het Twentepad liggen:

Wat ga jij deze zomer buiten doen?

Support CherryCharlie door te shoppen via onderstaande links!

1 2 3 4 7