Spannende detective: Persona

with No Comments

Boek review Persona - Soraya Vink

Oh. My. God. Op het moment van schrijven heb ik dit boek echt nét uit. De adrenaline giert nog door mijn lijf. Wat een spanning! Ik heb Persona uitgelezen in een paar avondjes op de bank met een lekker wijntje en een flinke treinreis, en ik moet heel eerlijk zijn: soms was is stiekem een beetje bang om het boek open te slaan en verder te lezen.

Fact file

Titel: Persona

Auteur: Soraya Vink

Uitgever: HarperCollins

Taal: Nederlands

Eerste druk: oktober 2018

Genre / keywords: Detective, drugs, moord, undercover

Aantal pagina’s: 381

ISBN: 978-94-027-3090-6

Dit boek op Bol.com: Ebook | Paperback

Boek review Persona - Soraya Vink

Boek review Persona - Soraya Vink

Plot

Elvira Selas is net terug op het bureau na een periode als infiltrant in een drugskartel. Helaas is haar onofficiële missie buiten de boeken om, het vinden van haar jongere broer die in het drugscircuit is verdwenen, nog op niks uitgedraaid. Tijdens haar nieuwe functie moet ze een superlugubere moordenaar opsporen, maar houdt ze ook nog wat lijntjes open naar de drugswereld, waar niemand van weet. Alsof dat nog niet genoeg stress is, hangt haar ook nog een schorsing door de rijksrecherche boven het hoofd en moet ze verplichte sessies met een psychiater doen, waar ze echt absoluut geen zin in heeft.

Mijn leeservaring

In het boek volg je het verhaal van Elvira in het heden, met af en toe flashbacks naar haar tijd in het kartel, en heel af en toe een verandering van perspectief: dan lees je 1 of 2 bladzijdes vanuit de mysterieuze moordenaar. Ondertussen sta je tweederde deel van het boek stijf van de adrenaline omdat je doodsbang bent dat ze gepakt wordt door het kartel, en wanneer je denkt dat het gevaar redelijk geweken is… dan opeens BAM gaat shit vol-le-dig mis. Meer spoilers ga ik je niet geven.

Ook al balanceert Elvira op het randje tussen goed en kwaad en houdt ze er sinds haar infiltrantentijd een compleet eigen set normen en waarden op na, ze heeft het hart absoluut op de juiste plek zitten.


Lees ook “Persona”

Ebook | Paperback


Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Dit verandert natuurlijk niks aan mijn ervaring of eigen mening. Ik streef er altijd naar om een zo eerlijk mogelijk artikel voor jullie te schrijven!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.