Pompoencupcakes met spiced buttercream

with 1 Comment

Recept voor pumpkin spice cupcakes

Het is weer herfst, en dat betekent maar 1 ding: recepten met appel, pompoen en een hoop kaneel! Een paar maanden geleden, bij een heerlijk zomers recept voor citroencupcakes, beloofde ik jullie ook een recept voor pumpkin spice cupcakes. En hier is het dan!

Ook hier heb ik mijn cupcakes gebakken op basis van een sponge cake recept.


Hier kun je de citroencupcakes vinden


In principe is het heel makkelijk: je maakt spongecake beslag met pompoenpulp. Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld maak je een heerlijke buttercream met maple syrup en pumpkin spice en die spuit je in toefjes op de cupcakes. Om het af te maken, zeef je er nog wat pumpkin spice overheen.

Op deze manier krijg je cupcakes die er leuk, lekker en rustiek uitzien, zonder veel gedoe. I mean, ik ga echt geen tig uur in de keuken staan om de buttercream er perfect op te smeren, of om er god weet wat voor ingewikkelde decoratie op te doen. Simpel en ongelofelijk lekker.

Mocht je nou een oven hebben waar geen 2 cupcakevormen van 12 stuks naast elkaar passen, dan kun je ze gewoon in twee lichtingen bakken. Doe ik ook.

Recept voor pumpkin spice cupcakes

Recept voor pumpkin spice cupcakes

Ingrediënten

Voor ongeveer 20-25 stuks

Voor de cupcakes

  • 4 eieren
  • 200-250 g zachte roomboter
  • 200-250 g kristalsuiker
  • 200-250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g pompoenblokjes (AH, vriesvak)
  • 1 el maple syrup

Voor de topping

  • 110 g zachte roomboter
  • 60 ml melk
  • 500 g poedersuiker
  • 1 el maple syrup
  • 2 tl pumpkin spice* + extra voor decoratie

Aan de slag!

Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakeblik met papieren vormpjes.
  2. Doe je bevroren pompoenblokjes in de blender en bled tot je een soort pompoenrasp hebt.
  3. Zet je beslagkom op de weegschaal en breek de eieren erin. Onthoud hoeveel ze wegen.
  4. Voeg evenveel boter, suiker en zelfrijzend bakmeel toe als de eieren wegen. Voeg ook de pompoen en maple syrup toe. Mix tot een glad beslag.
  5. Vul de vormpjes voor de helft met beslag en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen op een taartrooster.

Topping

  1. Doe de boter, melk, maple syrup, pumpkin spice en de helft van de poedersuiker in een beslagkom.
  2. Drapeer een theedoek over de kom en mixer tegen het stuiven en mix voorzichtig tot de poedersuiker niet meer stuift.
  3. Voeg de andere helft van de poedersuiker toe en mix ook dit voorzichtig door de rest. Je kunt dan veilig de theedoek verwijderen en nog even goed doormixen voor een mooie, gladde buttercream.
  4. Doe de buttercream in een spuitzak en spuit mooie toefjes op je cupcakes. Maak het helemaal af door er nog een beetje extra pumpkin spice overheen te zeven.
* Je kunt heel makkelijk zelf pumpkin spice maken: mix in een schoon potje 4 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl nootmuskaat en 1 tl kruidnagelpoeder.

Eet smakelijk!


Ook lekker: Dadel-walnoten-whiskey cupcakes

One Response

  1. Saskia
    | Reply

    helaas laden je foto’s momenteel even niet in, maar het klinkt al erg lekker!
    Zodra ik ‘into’ het bakken ben, deze echt eens proberen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.