Recept: éénpersoons broodpudding

with No Comments

Recept: éénpersoons broodpudding • CherryCharlie.nl

Goedemorgen lieve Hobbits van me!

Hebben jullie soms ook een hoop oud brood over? En vind je het dan ook zonde om het weg te gooien? Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie om van die oude sneetjes brood te maken: broodpudding!

Stiekem is het een soort wentelteefjes uit de oven – ssst, niet doorvertellen he? Deze versie is voor 1 persoon (of als je niet zo’n grote buik hebt voor 2 personen), en maak je in een schattig klein ovenschaaltje.

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes oud brood
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el kristalsuiker
  • kaneel
  • 1 handje rozijnen

Verder heb je een klein éénpersoons ovenschaaltje nodig.

Recept: éénpersoons broodpudding • CherryCharlie.nl

Recept: éénpersoons broodpudding • CherryCharlie.nl

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet je rozijnen in een kommetje onder water.
  3. Vet je ovenschaal in met een beetje boter of olie.
  4. Meng in een kom of een diep bord het ei, de melk, vanillesuiker en 1 eetlepel kristalsuiker. Voeg naar smaak wat kaneel toe.
  5. Snijd je sneetjes brood diagonaal doormidden (estethische keuze), dip ze volledig in het eimengsel en rangschik ze mooi in je ovenschaaltje.
  6. Giet je rozijnen af en verdeel ze over je broodpudding. Maak het af met 2 eetlepels suiker.
  7. Bak je broodpudding in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin. De perfecte broodpudding is aan de bovenkant lekker knapperig en aan de binnenkant lekker soggy en fluffy 🙂

Eet smakelijk!

Support CherryCharlie door te shoppen via onderstaande links!

Recept: éénpersoons broodpudding • CherryCharlie.nl

Recept: éénpersoons broodpudding • CherryCharlie.nl

Leave a Reply

CommentLuv badge