Recept: Supereasy kaneelstengels

with No Comments

Kaneelstengels • CherrryCharlie.nl

Vraag me niet hoe of waarom, maar afgelopen week kwam ik erachter dat ik nog 2 volle pakjes bladerdeeg in mijn vriezer had liggen. Ja, leuk, lekker laten zitten, toch? Niet als je Charlotte heet. Mijn handen jeukten om er op een makkelijke manier iets lekkers van te maken!

Dat werden dus deze kaneelstengels: eenvoudige kaneelkoekjes van bladerdeeg.

Het is een beetje een uit-de-losse-pols-recept, best wel foolproof ook. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat kaneel een vrij dominante specerij is, waar je makkelijk teveel van gebruikt. Voeg het dus in kleine beetjes tegelijk toe, en proef tussendoor of het goed is!

Ik ken mensen die blindelings recepten volgen en nooit proeven of het wel goed smaakt. Ja, die verklaar ik voor gek 😉

TIP: Eet deze kaneelstengels nog dezelfde dag op, dan zijn ze het lekkerst! Ik heb een deel in een koektrommel gedaan en die zijn wat zacht geworden. De smaak is er niet minder om, gelukkig 😉

Kaneelstengels • CherryCharlie.nl

Supereasy kaneelstengels

Supereasy kaneelstengels

Een uit-de-losse-pols recept voor als je nog een restje bladerdeeg in de vriezer hebt liggen.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Additional Time 15 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • diepvriesbladerdeeg
  • suiker
  • kaneel
  • beetje water

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Laat je bladerdeeg ontdooien, haal het plastic velletje eraf en leg het vel bladerdeeg met de plakkerige zijde naar boven op een snijplank.
  3. Meng een half schaaltje suiker met wat kaneel. Proef of het kanelig genoeg is en voeg eventueel wat toe, totdat je tevreden bent met de smaak.
  4. Maak de bovenkant van je velletjes bladerdeeg een beetje vochtig met wat water. Een kwastje is ideaal, maar een vork werkt ook prima. Het hoeft niet kleddernat hoor! Gewoon genoeg zodat de suiker er niet af rolt. Ook lost het al een beetje op, zodat het zometeen in de oven een mooi geheel wordt.
  5. Spreid met een vork een laagje kaneelsuiker uit op het bladerdeeg en snijd het vel in 3 repen.
  6. Leg je kaneelstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en stop ze 10-12 minuten op 190°C in de oven. Laat ze afkoelen op een bordje (zo’n 15 minuten) en ze zijn klaar om te serveren!

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.