Sinterklaas: Mini chocoladeletterkoekjes

with No Comments

Iedereen heeft nu zo onderhand wel van die Albert Heijn letterkoekuitstekervormpjes slingeren, right? Mooi, want ik heb hier een superleuk recept voor Sinterklaas!

Mini chocoladeletterkoekjes voor Sinterklaas

Deze mini-chocoladeletterkoekjes zijn perfect om uit te delen: het zijn ontzettend schattige éénhapskoekjes en van 1 bol deeg kan je er al enorm veel maken!

Okee, eigenlijk is het te eenvoudig voor woorden: je maakt deeg voor chocolade-shortbread, daar bak je koekjes van en die versier je met pure chocolade.

Voor het mooi versieren heb ik gebruik gemaakt van Rutgers manier om chocolade te tempereren in de magnetron. Ik heb een kleine spuitzak van Wilton gebruikt (25 cm) met spuitmond 001 of 002 (erg klein in ieder geval!).

Mini chocoladeletterkoekjes voor Sinterklaas
Mini chocoladeletterkoekjes voor Sinterklaas
Yield: 50-60 koekjes

Mini chocoladeletter koekjes

Mini chocoladeletter koekjes

Chocolade shortbread koekjes met decoratie van pure chocolade

Prep Time 1 hour 15 minutes
Cooking Time 15 minutes
Additional Time 2 hours 20 minutes
Total Time 3 hours 50 minutes

Ingredients

  • 120 g roomboter in kleine stukjes
  • 60 g kristalsuiker
  • 180 g bloem
  • 1 el cacao
  • 75 g Callebaut pure chocolade callets

Instructions

  1. Meng de boter, kristalsuiker, bloem en cacao met je handen tot een mooi egaal deeg.
  2. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik.
  3. Steek koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol eventueel het deeg opnieuw uit en steek meer koekjes uit, tot je deeg op is.
  4. Leg de bakplaat 20 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Smelt en tempereer 75 gram pure chocolade callets volgens de magnetronmethode van Rutger Bakt.
  7. Schep de vloeibare chocolade in een spuitzak met een spuitmond van 1 à 2 mm doorsnede en decoreer de koekjes.
  8. Laat de chocolade 2 uur op kamertemperatuur uitharden voor je de koekjes in een koektrommel stopt.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.