Handleiding: een hygge Sinterklaas voor introverten

with No Comments

Zijn er meer mensen onder jullie die ook vaak als een berg opzien tegen de feestdagen? Sinterklaasavond organiseren, cadeautjes regelen, surprises en gedichten maken, tig kerstdiners aflopen, oud en nieuw vieren… Voor introverten is december een zware maand.

Vandaag een handleiding voor een super hygge, innie-proof Sinterklaasavond!

1 – Kies je favoriete gezelschap

Sinterklaas voor introverten: dat begint met het goede gezelschap. Niet teveel, niet te druk, en vooral geen mensen die constant een gesprek willen voeren. Innies kunnen dat als geen ander: comfortabel samenzijn zonder dat er “gezellig” geklets geforceerd wordt. Voor sommigen van ons is het perfecte gezelschap onze partner, anderen nodigen misschien alleen een beste vriend uit. Of misschien heb je gewoon zin om jezelf te verwennen!

2 – Geen gedoe met cadeautjes

Cadeautjes krijgen is fantastisch. Cadeautjes inpakken vind ik één van de leukste dingen om te doen. Maar waar ik een grafhekel aan heb, is verzinnen wat ik voor een specifiek budget wil hebben, om dan last-minute cadeautjes te moeten scoren in een druk winkelcentrum voor iemand die eigenlijk ook niet wist wat hij op zijn lijstje moest zetten. Om van de surprise en het gedicht nog maar niet te spreken.

Op een bepaalde leeftijd heb je eigenlijk ook helemaal niet meer zo’n behoefte aan cadeautjes. het is wel leuk om ze spontaan eens te krijgen, maar pfoei, een verlanglijstje heb je eigenlijk niet meer. Of er staan alleen achterlijk dure dingen op, die je niet met Sinterklaas gaat vragen. Je heb alles wat je nodig hebt, en als je iets graag wilt hebben, dan koop je het zelf.

3 – Warme chocolademelk

Handleiding: een hygge SInterklaas voor introverten • CherryCharlie.nl

Niks schreeuwt zo hard “gezellig en knus” als warme chocolademelk. En het is zo makkelijk om te maken! Dit heb je nodig voor twee grote glazen:

  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 350 ml melk (liefst vol, maar halfvol is ook prima)
  • 125 g pure chocola (voor een choco-explosie, probeer 81% van de Lidl)
  • 1 zakje vanillesuiker

Laat op een laag vuurtje warm worden en smelten. Roer af en toe goed door. Giet in de glazen en top af met verse slagroom en anything dat je hebt slingeren. Ik heb laatst coffee flavouring suiker bij de Lidl gescoord: een busje met chai smaak en een busje met citrussmaak. Ook erg lekker op je hot choc!

4 – Sinterklaassnackies

Sinterklaas is geen Sinterklaas zonder kruidnootjes! En tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten. De bakkerskruidnoten van Bolletje zijn echt heerlijk luxe, met toegevoegde smaakjes: koffie, hazelnoot en cranberry. Die met hazelnoot en koffie zijn ook lekker om je warme chocolademelk mee te toppen 😉

Handleiding: een hygge SInterklaas voor introverten • CherryCharlie.nl
Cranberry is mijn favoriet!

Kan het nog knusser, lekkerder, warmer, gezelliger? Jazeker. Warm een banketletter op in de oven voor het ultieme decembergevoel.

5 – Dekentjes

Hygge is geen hygge zonder dekentjes. Zorg dat je er genoeg hebt voor jou en je gast(en). Zo kun je jezelf lekker warm inpakken!

6 – Decemberfilm

Staat de tafel vol lekkers? Is je bestie gearriveerd? Wikkel jezelf in een dekentje en zet je favoriete decemberfilm op. Je kunt een sinterklaasfilm opzetten om helemaal in het thema te blijven, maar ook een Harry Potterfilm, The Sound of Music, of iets anders doen het erg goed. Zelf wil ik “Hogfather” van Terry Pratchett kijken deze winter 🙂

Hoe vier jij Sinterklaas dit jaar?


Shop the post!

Bolletje bakkerskruidnoten cranberry, Albert Heijn
Bolletje bakkerskruidnoten hazelnoot, Albert Heijn
Bolletje bakkerskruidnoten koffie, Albert Heijn

Foto achtergrond via Graham & Brown

Disclaimer: De kruidnootjes heb ik gekregen van Bolletje.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.