Stoer en outdoorsy: 10 cadeaus voor mannen

with No Comments

Ik ken ze meer wel dan niet: mannen die geen idee hebben wat ze willen. Voor hun verjaardag, voor sinterklaas, voor wat voor gelegenheid dan ook – een verlanglijstje maken lijkt voor een hoop mannen zo ongeveer het moeilijkste wat er bestaat.

En tsja, als je zo’n kerel hebt als ik, da snap ik dat wel. Hij heeft in principe alles was zijn hartje begeert: leuke vriendin, doet zijn was, zorgt voor ontbijt; goede vrienden om een biertje mee te drinken en lekker mee te klussen. Als hij iets nodig heeft, dan koopt hij het wel. Praktische instelling.

Maar als je dan opeens een cadeautje voor hem moet kopen, dan ben je de sjaak. Cadeaus voor mannen kopen vind ik één van de moeilijkste dingen ever. Of het nou mijn vader, opa, of mijn lief is. Vooral als ze geen lijstje maken.

Herkenbaar hè? Voor jou heb ik een lijstje gemaakt met 10 stoere cadeaus voor mannen. Er zit voor jouw man vast ook wel wat tussen!

Light My Fire Scout Firesteel – €12,95

1 – Echt Bier Kookboek
Ik ken geen enkele man die het niet lust (okee, vooruit, eentje.): BIER! Maar wat je naast drinken ook heel goed met bier kunt doen, is koken! Een hoop mannen vinden dat stiekem best leuk om te doen en meestal smaakt het ook nog erg goed 🙂

2 – Opinel Backpackersmes
Voor de man die wel houdt van een weekendje kamperen. Een goed mes is een must!

3 – Leatherman Sidekick multitool
Of als je iets meer wilt dan een mes: een goede multitool. Stiekem staat deze ook op mijn eigen verlanglijstje. Mijn lief heeft het kleine broertje hiervan, de Wingman (wat een fantastische namen trouwens!).

4 – Hamburgers
Nog een kookboek! Ik ken geen enkele man (nu écht) die het niet leuk vindt om een goede hamburger te bouwen. Maar na tig keer dezelfde gehaktmix, gebakken uien, tomaat, cheddar en bacon is een beetje inspiratie voor iets nieuws ook wel leuk.

5 – Smokey Goodness
Of wat dacht je van een barbecue kookboek geschreven door onze wereldkampioen barbecueën?

6 – Dartbord
Als je “cadeaus voor mannen” zegt, dan denk ik “Dartbord”. Dan kan hij ook eens gezellig thuis met vrienden een pijltje gooien. Of met jou? Vergeet niet om er ook een set pijltjes bij te kopen!

7 – The Hobbit Trilogy Extended Edition
Niet alleen voor mannen. Zelf zou ik er ook geen nee tegen zeggen. Laatst heb ik met mijn lief de hele trilogie (natuurlijk extended) gekeken – hij had wel The Lord of the Rings gezien, maar The Hobbit nog niet! Naar mijn mening een heerlijke mannenfilm (en ook voor stoere vrouwen).

8 – Polar Loop 2 activity tracker
Ze worden steeds populairder: de activity / fitness trackers. Ze zijn er als app op je telefoon, om te meten hoeveel stappen je zet, of hoeveel minuten je fietst, maar zo’n stoere armband meet net wat meer, zoals bijvoorbeeld je slaap. Voordeel van dit speeltje is dat hij ook tegen water kan.

9 – Light My Fire Scout Firesteel
Nog een cadeautje voor de outdoorsy man: een Firesteel! Nooit meer gedoe met natte lucifers of aanstekers die het niet meer doen. Magnesiumvonken all the way!

10 – Light My Fire Tinder Dust
En als je dan een firesteel geeft, doe er dan ook voor de aardigheid direct een doosje tinder dust bij. Let op, dit is niet your grandma’s sawdust. Sure, basically is het zaagsel, maar dan met een heel hoog harspercentage, zodat het ook nog goed kan ontbranden wanneer het nat is.

Weet jij al wat jij aan je vader / vriend / opa cadeau geeft met Sinterklaas?

Foto-achtergrond: Graham & Brown via Home Comfort Press.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.