Streekmarkt in Delden

with No Comments

Hi folks,

laatst heb ik iets ontzettend leuks ontdekt in de buurt van Enschede: de maandelijkse streekmarkt in Delden! Rexx, een vriend van me, vertelde ervan en ik was meteen enthousiast. Ik ben altijd al dol geweest op de farmers’ markets en arts & crafts markets in Engeland, en nu blijkt er dus iets soortgelijks op 15 minuten treinen van mijn hometown plaats te vinden, geweldig!

Elke eerste zaterdag van de maand komen lokale boeren en andere voedselproducenten bij elkaar op deze streekmarkt. Je kunt er van alles kopen: vers brood, wild, honing, jam, bier, lamsburgers, toffees… Overal valt wel wat te proeven, net als op Borough Market in London, en de mensen vertellen graag over hun producten. Heerlijk vers, puur en authentiek.

Begin oktober ben ik met Paul en Rexx naar Delden geweest om daar de markt te bekijken, mijn portemonnee leeg te shoppen en natuurlijk ook om wat fotootjes te maken, zodat ik jullie van een leuke sfeerimpressie kan voorzien vandaag!

Eerste impressie
Honing van verschillende soorten bloemen, Je proeft echt verschil in smaak!
Raathoning. Als je de honing op hebt, kun je op de was kauwen alsof het kauwgom is.
Mozzarella en andere buffelkaas
Verschillende soorten cakemixen
Lekkere kruidcake
SUIKER!
Siropen
Handgemaakte snoepjes
Heerlijk wild zwijn en hert geproefd hier
Paul wou op de foto met de vos
Allemaal lekkere vleesjes, misschien in november lekker wild zwijn halen voor broodje hog roast met zelfgemaakte appelmoes 🙂
Pauw speciaalbier
We hebben ze allemaal geproefd! To hell met “geen bier voor 4” 😉
Boodschapjes

Nog gauw even een shoplogje: bovenaan lekkere toffees (allang op) en Pauw Wintertrots, een zwaar en donker bier. Linksonder mix voor cranberry cake, bessensaus voor mama omdat die vaak griesmeelpudding maakt en raathoning. Rechtsonder aardappeltjes waar ik lekkere chipjes van heb gemaakt laatst.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.