Thee top 5: deze soorten thee moet je in de kast hebben staan!

with No Comments

The top 5: Deze soorten thee moet je in de kast hebben staan! • CherryCharlie.nl

Iedereen die mij kent weet dat ik een enorme theeleut ben. Ik werk het liefst met een grote pot naast me op het bureau. Ook ben ik een verschrikkelijk verwend nest op het gebied van thee. Ik drink thuis eigenlijk alleen nog maar losse thee – 10x lekkerder dan van die prefab zakjes melange, vind ik (sorry schoonpapa!).

Maar wat zijn nou de écht lekkere theeën? (Thees? Theeën? Theetjes? Nee, dat laatste klinkt echt té truttig…)

Sencha (Dille & Kamille)

De beste kwaliteit groene thee die je kunt krijgen: Sencha. Dit is min of meer de minst bewerkte thee die je kunt krijgen. Na het plukken van de jonge blaadjes worden ze alleen even kort gestoomd en opgerold voordat ze gedroogd worden. Ik koop mijn sencha thee altijd bij Dille & Kamille.

Cascara (Anne & Max)

Ik denk dat niet veel mensen hier al van gehoord hebben: cascarathee, ofwel koffiebesthee. Ja, dezelfde plant waar ook koffie van gemaakt word. Koffie wordt gemaakt van de zaadjes in de koffiebes, bij cascarathee trek je thee van de gedroogde bessen zelf. Als je de zak opent, ruikt het duidelijk naar koffie, maar toch een beetje anders. De smaak is heel zacht en een beetje fruitachtig. Een goed alternatief caffeïneshot als je geen koffie lust!

Vandaag blijf ik lekker binnen (Anne & Max)

 

Van de onbekende cascarathee naar iets wat iedereen wel kent: rooibos. Rooibosmelanges zijn er in ongelofelijk veel soorten en maten, maar dit is mijn favoriet. Een heerlijk zoete, fruitige variant met hints naar kerst en het najaar. Heel warm en comfortabel.

Zwarte Masala Chai (Dille & Kamille)

Voor wie van chai houdt: mijn favoriete chai mix heb ik gevonden bij – ja, alweer – de Dille & Kamille. “Chai” is eigenlijk het Indiase woord voor thee. De zwarte thee met masala kruiden van Dille & Kamille geeft die typische sterke chai smaak waar iedereen aan denkt bij chai. Drink hem met of zonder melk.

Lapsang Souchong (Dille & Kamille)

Lapsang Souchong is mijn allereerste favoriet ever. Een smaak die niet veel mensen lusten, hij is namelijk heel rokerig. Hij ruikt heel sterk naar open haard en oude houten vaten. Een love it or hate it thee, maar ik vind hem fantastisch!

Support CherryCharlie.nl door te shoppen via onderstaande links:

The top 5: Deze soorten thee moet je in de kast hebben staan! • CherryCharlie.nl

The top 5: Deze soorten thee moet je in de kast hebben staan! • CherryCharlie.nl

Foto-achtergrond: Graham & Brown via Home Comfort Press.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.