Weekendhike Twekkelo / Boekelo

with No Comments

Goooodmorning sunshine!

Afgelopen weekend wat het fantastisch weer! Wat een heerlijke nazomer, en dat helemaal in oktober! Toen ik de voorspellingen zag, móést ik gewoon even een weekendje wandelen en kamperen. Vrijdags gauw even een route uitgestippeld, zaterdagochtend een camping in de buurt gebeld en mijn tas ingepakt, en even voor lunchtijd was ik weg.

In het kort ging mijn wandelroute ongeveer zo: Thuis – campus – Twekkelo – Boekelo – campus – thuis. Zaterdag was een redelijk kort stukje, omdat ik niet de hele dag had. Zondag was wel een lekker lang eind!

Minicamping Twekkelo

Op zaterdag ben ik van huis naar de campus gelopen, en van daar naar het wandelknooppunt W36. Hier heb ik de oranje route met de klok mee opgepikt. Deze heb ik deels gevolgd en deels heb ik mijn eigen plan getrokken. Uiteindelijk heb ik de route aan de noordkant verlaten om te overnachten op Minicamping Twekkelo. Wat een leuk plekje is dat!

De camping bestaat uit 2 kleine veldjes voor tenten en caravans, maar er is ook een veld waar Agnes en Leo enorme tipi’s verhuren (inclusief matrassen, vuurcirkel, fornuisje en servies), een Happy Hippi Shop, een grote binnen-buiten vuurcirkel en een zweethut.

Ik had werkelijk geen idee dat er zo’n leuk campinkje zo dicht bij huis zat, tot ik ging googlen voor een camping in de buurt van mijn wandelroute!

Minicamping Twekkelo

‘s Nachts was het behoorlijk fris, maar gelukkig heb ik een fijne slaapzak, een thermo pyjama en een fleecevest. Enige minpuntje was dat de buurman de hele nacht zijn radio zachtjes aan had staan (in slaap gevallen zonder uit te zetten?). Gelukkig had ik nog een stel oordopjes in mijn jaszak zitten.

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Oldtimerdag Boekelo

Zondag heb ik de kortste weg naar Boekelo gepakt om daar de paarse route tegen de klok in te pakken. In Boekelo zelf werd ik verrast door een enorme drukte: Oude-Voertuigen-Dag! Oldtimer autootjes, oude motors, zelfs oude brommertjes waren er te zien. Ik heb zelfs een motor met zijspan in Indiana Jones stijl voorbij zien rijden met een groot DDR plakkaat op de achterkant. Gaaf!

Stoomtrein

Toen ik Boekelo uit was, weg van de drukte, hoorde ik een eerie fluitgeluid in de verte. Op een dag met slechter weer had het me de creeps bezorgd, maar een paar kilometer verder bleek dat het om een stoomtrein ging! Zo ontdek je iedere dag weer iets nieuws. Ik wist niet dat er een stoomtrein in de buurt reed! Helaas kwam ik nét te laat bij de spoorwegovergang om een mooie foto te maken, en ik wilde lekker doorlopen omdat ik nog een behoorlijk aantal kilometers voor de boeg had.

Kaart kwijt

Ja, dat lees je goed. Op een gegeven moment halverwege de paarse route bij Boekelo ben ik mijn printjes verloren. Note to self: het elastiek aan de heupband van mijn backpack is minder betrouwbaar dan mijn broekzak. Ik ben dus op mijn geheugen en kompas naar het noordoosten genavigeerd tot ik bij de Grolschfabriek kwam. Daarna wist ik wel hoe ik thuis moest komen 🙂

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

Volg in mijn voetsporen

Wil jij al dat moois ook zien? Dit is mijn route vanaf Universiteit Twente. Ik maak voor een deel gebruik van de wandelknooppunten van Wandelnetwerk Twente.

Startpunt: W28

Hier in de buurt zitten een Coöp voor wat last-minute boodschapjes, De Vestingbar en Theatercafé De Vrijhof. Ook is er op de campus volop parkeergelegenheid.

Dag 1

 1. Volg de weg naar het zuiden, via de hoofdingang de campus af. Bij de kruising rechtdoor oversteken naar de Auke Vleerstraat. Blijf die volgen, steek het kanaal over en ga na het transportcentrum rechtsaf de Burgemeester Stroinkstraat in.
 2. Na een paarhonderd meter sla je linksaf de Hellerweg in.Volg deze tot je bij W36 komt. Maak hier een scherpe bocht naar het zuidoosten en volg de oranje pijltjes.
 3. De oranje route voert je langs W63, W35, W39 en W60.
 4. Vanaf W60 volg je voor ongeveer 1,4 km de oranje pijltjes langs de Hofdijk tot je bij de Grote Veldweg aankomt.
 5. Sla linksaf de Grote Veldweg in. Volg deze noordwaarts tot voorbij de kruising met de Bruninksweg (picknicktafel). Pas op dat je bij deze kruising niet de Mensinkweg in loopt maar verder de Grote Veldweg volgt.
 6. Na een paarhonderd meter sla je rechtsaf richting Rustpunt Het Plukreef. Daarna linksaf de Twekkelerweg op. Aan je rechterhandzit Minicamping Twekkelo.

Overnachting: Minicamping Twekkelo

Dag 2

 1. Volg de Twekkelerweg naar het zuiden. Sla  rechtsaf de Haimersweg in. Deze buigt af naar het zuiden. Je passeert W60 en W61. De Haimersweg komt uit op de Windmolen weg.
 2. Sla rechtsaf de Windmolenweg op, over de brug over de A35, verder naar het zuiden tot je in het centrum van Boekelo bent aanbeland. Op de T-splitsing Windmolenweg/Beckumerstraat/Boekelosestraat pak je rechtsaf de paarse route.
 3. Je komt langs W80, over de spoorlijn van de stoomtrein, en W81.
 4. Vanaf W81 loop je via de paarse pijltjes over de Oude Deldenerweg en de Oude Veenweg. Op de kruising met de Weleweg wijk je van de paarse route af en loop je rechtdoor.
 5. Ga voor de Rutbeek rechtsaf en volg het pad langs de beek, over een bruggetje linksaf, en even later langs de Zonnebeek tot je op de Rutbekerveldweg uitkomt.
 6. Sla linksaf de Rutbekerveldweg in. Ga bij W82 linksaf naar het noorden, dat is de Teesinkweg. Ga verderop rechtsaf de Teesinklandenweg in en daarna weer linksaf de Broekmaatweg in. Op een gegeven moment loop je langs de nieuwe snelweg in aanbouw*, deze komt uit achter de Grolschfabriek.
 7. Steek over en volg het fietspad rechtsom de Grolschfabriek heen. Je komt uit op de Brouwerslaan, die overgaat in de Winterhaarweg. Deze komt uit bij de Windmolenweg.
 8. Sla rechtsaf de Windmolenweg op, de brug weer over. Volg het fietspad langs de Windmolenweg tot aan de Twekkelerbeekweg.
 9. Sla linksaf de Twekkelerbeekweg in. Sla verderop rechtsaf de Strootsweg in. Deze buigt af tot hij parallel loopt aan de Auke Vleerstraat. Volg de Strootsweg en even later het fietspad langs de Auke Vleerstraat, over het kanaal, onder het spoor door, en helemaal rechtdoor tot je weer op de campus bent.

Eindpunt: W28

 

* Het is lastig om te reconstrueren wat ik hier precies gedaan heb. Google maps en satellietbeelden zijn op het moment van schrijven nog niet up to date met de situatie, maar Open Street Maps, wat gebruikt wordt voor de website van Wandelnetwerk Overijssel, heeft de toekomstige weg al wel ingetekend. Er is in ieder geval een tijdelijke weg voor bouwverkeer waar ik op terecht kwam – en het zal wel goed zijn, want meer mensen wandelden en fietsten daar 😉

Heb jij al een keer in deze buurt gewandeld? Deel je ervaringen in de comments!


Support CherryCharlie door via onderstaande affiliate links te shoppen:

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.