5x weg uit de drukte op Koningsdag

with No Comments

Komende vrijdag is het weer Koningsdag! In elke stad of dorp kun je wel een rommelmarkt, feestelijke activiteiten en vooral heel veel drukte vinden. Maar wat nou als je absoluut niet van die drukte houdt?

Vorig jaar ben ik met een vriend gaan geocachen op de Veluwe op Koningsdag en dat beviel heel goed! Weg van alle heisa, harde muziek en duwende mensenmassa’s. Het was lekker rustig daar – we zijn maar een paar mensen tegengekomen. Heerlijk!

Vandaag heb ik een paar fijne tips voor iedereen die wel wil uit de drukte en herrie.

1 – Ga lekker wandelen op de Veluwe

Een inkoppertje! Maar een ander groot natuurgebied is natuurlijk ook een goed idee. De natuur is sowieso een fijne plek om je terug te trekken, op wat voor dag dan ook.

2 – Plan een rondje geocachen

De meeste mensen zijn op Koningsdag in het stadscentrum te vinden, dus bereid je voor en spoor een paar mooie geocaches aan de rand van je woonplaats op. Waarschijnlijk zul je weinig last hebben van muggles.

3 – Ga picknicken op de fiets

Koop een fietsboekje of fietskaart bij de ANWB, stop je fietstassen of rugzak vol lekkers, vergeet je dekentje niet en ga lekker picknicken.

4 – Bezoek een landhuis of kasteel

Ja, die kun je ook in Nederland vinden! Slot Loevestein en Kasteel De Haar bijvoorbeeld, maar ook in het klein: in Twente heb je onder andere Landgoed Singraven, waar ik érg graag eens een bezoekje aan wil brengen sinds ik er een glimp van heb opgevangen tijdens mijn Twentepad avontuur.

5 – Uitstapje over de grens

Ook fijn: even de grens over naar Duitsland of België, waar Koningsdag gewoon lekker helemaal geen ding is! Met mijn moeder ben ik een keer op bevrijdingsdag, ook zo’n drukke dag met allerlei festivals, naar Duitsland geweest. Er was toen een Middeleeuws Festival in Bad Bentheim. Heerlijk!

Wat ga jij doen op Koningsdag?


Shop the post

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Holland & Noord-Holland – ANWB (Ook verkrijgbaar voor andere provincies)
Meindl Matrei wandelschoenen – Bever
Wandelkaart veluwezoom – ANWB

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.