6 hikingdingen die super overrated lijken tot je ze daadwerkelijk probeert

with 2 Comments

Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met tips & tricks. Ik vind het heerlijk om iets nieuws en nuttigs te leren, maar soms zijn dat soort blogposts en video’s een aaneenschakeling van open deuren intrappen.

6 hikingdingen die super overrated lijken tot je ze daadwerkelijk probeert

In deze blogpost deel ik 6 tips op het gebied van hiking en kamperen waarvan je op het eerste gezicht denkt “For real? Maakt dat echt verschil?” maar waar je na het proberen echt niet meer zonder kunt. Enjoy!

1 – Slapen met een muts op

Kamperen kan soms best fris zijn, zeker buiten de zomer om. Een van de dingen die enorm veel verschil maken, is het dragen van een muts. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts. Ik heb het geprobeerd en kan niet meer zonder!

2 – Compeed blarenpleisters

Dikke kans dat je ooit blaren hebt gehad. Niks is zo naar als zo’n schurend stuk open huid. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik voor het eerst Compeed leerde kennen. Dat was wel even wat anders dan een gewone pleister! Gebruik Compeed zodra je een blaar of schuurplek voelt opkomen – als hij al open is, ben je te laat. Maar wanneer je dat spul goed vastplakt, voel je die blaar nauwelijks meer zitten. Goud.

3 – Testkamperen

Ook al ben je een doorgewinterd kampeerder en heb je al meerdere tentjes versleten, testkamperen voor een grote tocht is áltijd een goed idee. Of het nou met een nieuwe tent is, een nieuwe slaapzak, nieuw gezelschap – probeer het een weekendje uit.

4 – Ruimte over? Dekentjes mee!

Toen Paul en ik samen naar Schotland gingen, hoefden we een aantal dingen (tent, kookset, etc) niet dubbel mee te nemen. Opeens hadden we ruimte over in onze backpacks! Het beste wat je dan mee kunt nemen is een fleecedekentje. Weegt niet zo gek veel, en komt sowieso van pas: is het niet als extra isolatielaagje, dan wel als kussen of picknickkleedje.

5 – Pauzes plannen

Dit is zoiets waar ik voorheen echt nooit bij nadacht. Als ik moe was, hield ik pauze. Maar wanneer je daadwerkelijk je pauzes inplant, kun je die vermoeidheid voorblijven. Vooral bij wandelprestatietochten is dit handig, maar ook tijdens een trektocht kan het van pas komen. Zoek uit wat voor ritme jij prettig vind. Dat kan ieder uur 10 minuutjes zijn, maar misschien ga jij wel beter op iedere 2 uur een pauze.

6 – Voetencrème

In Schotland heb ik voor het eerst anti-blarencrème gebruikt en ik ben om. Dit spul gaat nu standaard mee op iedere lange wandeltocht. Gewoon Kruidvat huismerk. Iedere ochtend smeerde ik een dun(!!!) laagje en soms ook met lunchpauze. Ik heb geen blaar gezien tot ik het een ochtend vergat – toen kreeg ik schuurplekken.


Meer tips & tricks

Mijn essentials voor wandelen in de herfst

Zo heb je het nooit meer koud tijdens je wandeltocht

How to kamperen in de regen


2 Responses

 1. Maurice
  | Reply

  Hoi Charlotte, mooie site!
  Bedoel je bij tip 6 de kruidvat eeltcreme?

  • Charlotte
   | Reply

   Hoi Maurice, ik bedoel niet de eeltcrème maar specifiek de voetbalsem. Op de achterkant hiervan staat dat hij blaarvorming voorkomt.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.