Corona to do: 6 verrassende en nuttige dingen die je kunt doen tijdens sociale isolatie

Dit zal vast niet de eerste blogpost over dit onderwerp zijn, maar toch wil ik mijn duit in het zakje doen. Naast thuiswerken, je boekenkast opnieuw uitlezen en gezellige playlists maken, zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen tijdens deze coronasituatie. Check de inspirerende corona to do list hieronder!

Verrassende en nuttige dingen die je kunt doen tijdens sociale isolatie

Sociale isolatie is niet het einde van de wereld, zeker niet met social media. Het betekent gewoon dat je verstandig moet zijn en geen groepen mensen moet opzoeken als het niet strikt noodzakelijk is. Maar wat moet je dan doen tijdens je vrije avond of in het weekend?

1 – Folding@Home

Gebruik je computer voor een goed doel en help mee met rekenen aan corona-eiwitten! Eiwitten zijn de bouwstenen van al het leven. Lange, complexe ketens van aminozuren die allemaal op hun eigen manier in elkaar vouwen. Om een medicijn te ontwikkelen, is het essentieel om de eiwitstructuur van corona goed te begrijpen, maar hier is een hoop rekenkracht voor nodig. Je kunt jouw eigen computer op de achtergrond mee laten rekenen en zo een steentje bijdragen aan de oplossing.

Naast corona rekent Folding@Home ook aan andere eiwitstructuren, zoals ebola, alzheimer en HIV. Je kunt kiezen of je aan een specifiek project wilt helpen rekenen of dat je random ingedeeld wilt worden.

2 – Doe mee met #bakecorona

Regula Ysewijn (jeweetwel, van het Brits Bakboek) heeft de hashtag #bakecorona in het leven geroepen. Als je toch thuis zit, kun je net zo goed iets leuks doen en een taart bakken, toch?

(En dan kun je mooi je computer met rust laten zodat hij volledig kan meedraaien met Folding@Home, win-win!)

Heb je wat lekkers gebakken? Deel dan een foto op social media met #bakecorona en tag @missfoodwise.

advertentie

3 – Ga de natuur in

Op het moment van schrijven hebben we hier in Nederland nog geen complete lockdown zoals in Italië. We mogen nog prima ons huis uit, alleen sociale activiteiten worden ten zeerste afgeraden om verspreiding van het virus te voorkomen.

Dat betekent dus dat je nog wél gewoon de natuur in kunt, wanneer je nog niet ziek bent! Maak er goed gebruik van zolang het nog kan, zou ik zeggen. Ook direct een goede manier om al die #bakingcorona calorieën kwijt te raken 😉

4 – Grote lenteschoonmaak

Wil je je nuttig maken, nu je toch niet zoveel anders kunt doen? Dan is dit een fijne corona to do. Begin dan nu alvast met je grote lenteschoonmaak. Heerlijk, zo’n schoon en opgeruimd huis!

5 – Maak je eigen zeep

Goed je handen wassen werkt veel beter dan eventjes wat desinfecterende gel over je handen smeren. Echte zeep verwijdert namelijk niet alleen de bacteriën van je handen, maar ook het vuil waar ze graag in nestelen.

Je maakt het nog leuker wanneer je je handen wast met je eigen, zelfgemaakte zeep. En het is helemaal niet moeilijk! Ik heb de basiskennis en een hoop fijne recepten hier op CherryCharlie verzameld.

6 – (Moes)tuinieren

Heb je gezien wat voor mooi weer het wordt de komende tijd?! Als je niet gaat wandelen, kun je altijd nog tuinieren. Zelf moet ik hoognodig mijn balkon weer eens op orde maken en lekkere groenten en kruiden zaaien.

advertentie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.