Wildplukrecept: vlierbessensiroop

Het najaar is praktisch de hemel voor wildplukkers: veel vruchten zijn op dit moment rijp. Van september tot […]

Lees meer

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een hakmolen/staafmixer combi gekregen, en daar word ik zo blij […]

Lees meer

Recept: Bessenjam uit andermans tuin

Zelf jam maken is alles behalve moeilijk. In de supermarkt kun je gewoon geleisuiker kopen, dat gooi je bij je […]

Lees meer

Gnocchi salade met walnoten en geitenkaas

Koken zonder vlees: ik doe het steeds vaker. Vegetarisch koken is in principe helemaal niet moeilijk. Er zijn een […]

Lees meer

Recept: Lemon Curd

Echte ouderwetse lemon curd moeilijk? Welnee! Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en een beetje geduld.

Lees meer

Recept voor Japanse rode bonenpasta + tutorial voor luchtdicht bewaren

Sinds ik die sesambollen met rodebonenpasta heb geproefd, ben ik verliefd op alle Japanse zoetigheid met […]

Lees meer

Nespresso Fudge

Ooh jongens, ik heb laatst weer fudge gemaakt. Van die heerlijk brosse, ouderewetse Engelse fudge, ook wel bekend […]

Lees meer

Maak zelf de lekkerste ouderwetse anijsmelk

Zo maak je heerlijke anijsmelk zonder de anijsblokjes van vroeger.

Lees meer

Mijn kombucha avontuur

Kombucha maken is bedrieglijk simpel: je zet thee (groen, zwart, of een mix), laat die afkoelen, en die stop je in […]

Lees meer