Recept: gemberkoekjes

with 4 Comments

Herinneren jullie je de gembersiroop van vorige week nog? Sure you do. Naast de gembersiroop kreeg je daar ook heerlijke geconfijte gember uit dat recept. Naast gewoon lekker snacken kun je daar ook koekjes mee bakken!

Gemberkoekjes

Dit recept is gebaseerd op een recept uit één van mijn eerste eigen kookboeken: Het Poeh-Kookboek van A.A. Milne. Daarin staat een recept voor “koekjes van de rol”: een handige manier om koekjes te bakken zonder steekvorm. Je snijdt ze gewoon van een grote deegworst! Maar waar dit notenkoekjes zijn, heb ik gemberkoekjes gemaakt.

Gemberkoekjes
Gemberkoekjes
Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Eenvoudige koekjes met geconfijte gember.

Ingredients

  • 140 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 75 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g geconfijte gember

Instructions

Gebruik voor dit recept de deeghaken van je mixer.

  1. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker.
  2. Mix hier het ei doorheen.
  3. Snijd de geconfijte gember fijn. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de stukjes gember toe en mix alles goed door elkaar.
  4. Bestuif een schoon werkblad met een beetje bloem. Rol de helft van je deeg tot een mooie worst van ongeveer 5 cm doorsnee. Verpak in vershoudfolie. Doe hetzelfde met de andere helft van je deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg je deegworsten 15-20 minuten in de vriezer om op te stijven. Snijd er dan plakjes van ongeveer 1 cm dik af en leg die met genoeg tussenruimte op een bakplaat.
  6. Bak je koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat afkoelen op een rooster.


Heb je met plezier bovenstaande artikel gelezen? Overweeg dan om me op een kopje koffie te trakteren, zodat ik tijd kan blijven steken in het schrijven van meer van zulke content. Dankjewel!

Aantal kopjes koffie

Bovenstaande knop stuurt je naar de veilige PayPal-omgeving.
Lees hier meer over mijn koffiefonds.

4 Responses

  1. Ada
    | Reply

    Heerlijk dank je. Gaan we zeker vaker maken.

    • Charlotte
      | Reply

      Hoi Ada, Leuk om te horen dat je ze gemaakt hebt! 🙂

  2. Myrthe
    | Reply

    Als je gek bent op gember koekjes, heb ik ook nog een tip voor je! In de bakbijbel van Rutger staat een recept voor koekjes met gember erop en die zijn ook erg lekker. Knapperig en chewy tegelijk :D.

    • Charlotte
      | Reply

      Oei dat klinkt nice! Ik volg hem al een tijdje via Instagram, misch toch eens op zijn website of in zijn boeken rondneuzen 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.