Groene ontdekking: herbruikbaar notitieboek GreenNote

with 1 Comment

Als je leeft van to-do lijstjes verbruik je nogal wat papier in een jaar. De GreenNote is dan een mooie oplossing om niet constant geld uit te geven aan papier wat je daarna achteloos weggooit! (Want zeg nou zelf, je gaat toch niet al die schriftjes bewaren?!)

Groene ontdekking: herbruikbaar notitieboek van GreenNote • CherryCharlie.nl

Als ondernemer/blogger/musicus heb ik een vrij losse week: ik heb geen vaste uren, maar wel een hoop to-do’s. Om die reden gebruik ik een vereenvoudigde versie van het Bullet Journal systeem. Ik heb een leuk schriftje en maak iedere week netjes een indeling, ik schrijf mijn afspraken erin, voeg wat taken toe en houd dagelijks netjes mijn uren bij, zodat ik aan het eind van de maand netjes mijn administratie kan doen.

Toen ik laatst bij de Union Shop op de campus een pakketje postte, zag ik een stapeltje GreenNote schriftjes op de balie liggen: schriften met bladzijdes die werken als een whiteboard, inclusief stift en wisser. Er ging een lichtje bij me branden:

Dat is handig, dan hoef ik niet om de paar weken een nieuw schrift te kopen!

Het mooie is dat het schriftje niet alleen herbruikbaar is, het wordt ook zo groen mogelijk geproduceerd:

 • Eerlijk werk;
 • FSC papier;
 • Minder watergebruik vergeleken met reguliere schriften;
 • Compensatie voor uitstoot van broeikasgassen;
 • Geen giftige toffen gebruikt;
 • Herbruikbaar schrift en hervulbare pen;
 • Gemaakt in Europa.

Ook hebben de makers van GreenNote nog de volgende doelstellingen:

 • Willen de complete productie met groene energie doen;
 • Willen met gerecycled materiaal werken;
 • Willen het biologisch afbreekbaar maken.
Groene ontdekking: herbruikbaar notitieboek van GreenNote • CherryCharlie.nl
Groene ontdekking: herbruikbaar notitieboek van GreenNote • CherryCharlie.nl

Zelf heb ik de variant van 8 pagina’s op A5 formaat, waarvan ik er op dit moment 7 gebruik als weekplanning / to-do lists en de laatste om mijn uren bij te houden. Het pakketje werd geleverd met een zwarte pen, penhouder en wisdoekje. Dit pakket kost in de webshop €6,25.

Ook kun je een dikker notitieboek van 50 pagina’s kopen en een A4 versie. Deze zijn verkrijgbaar in blanco, ruit of lijn. En het mooie is dat een GreenNote notitieboek niet duurder is dan een standaard Moleskine, Paperblank of Leuchtturm 1917! Mocht het kleine schriftje bevallen, dan zal ik zeker het geruite A5 notitieboek overwegen.

Naast de herbruikbare notitieboeken verkopen ze ook de bijbehorende accessoires, zoals pennen in verschillende kleuren en inkt om bij te vullen. Ook verkopen ze laptophoezen van gerecyclede bouw- en vissersnetten. Tof bedrijf!

Edit januari 2020
GreenNote is ondertussen uitgegroeid tot GreenStory de afgelopen jaren. Dit GreenNote notitieboek hebben ze niet meer in het assortiment, maar je kunt wel diverse formaten van het GreenBook kopen, het grote broertje hiervan.
Zo’n GreenBook kun je vullen met een heel scala aan verschillende soorten pagina’s, van leeg of lijntjes tot notenbalken en planners.
Ook verkopen ze allerhande producten voor een zero waste lifestyle.


Meer duurzame vervangers van alledaagse producten

Maak zelf wax wraps

Stap over op de menstruatiecup


One Response

 1. Kreanimo
  | Reply

  Mijn man heeft ook iets in die stijl gekocht. Alleen gaat het geschrift weg door het in de microgolf te steken.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.