Mini quiches met zoete aardappel

with No Comments

Eind april was mijn oma jarig, en dat vierde ze met een hoop vrienden en familie. Op een gegeven moment ben je zo oud dat je eigenlijk geen cadeautjes meer wilt, en als je tóch wat mee wilde nemen, vroeg ze of je dan wat lekkers wilde bakken. Dat laat ik me geen tweede keer zeggen!

Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst

Ik heb een ochtendje in de keuken gestaan om een berg mini quiches met zoete aardappel te bakken voor de hartige tafel. Dit is het recept 🙂

Voor dit recept gebruik ik de mini cupcakebakvorm van Dille & Kamille (ik heb er 4 in totaal, zodat ik 24 taartjes tegelijk kan bakken) en een ronde koekjessteker van 5 cm doorsnee.

Natuurlijk kun je dit recept ook maken met pompoen, wanneer die weer in het seizoen is.

Meer recepten voor borrelhapjes

Rode bietenspread voor op toastjes

Olijvenbrood (lekker met homemade roomboter)

Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst
Mini quiches met zoete aardappel | recept | snack | borrelhapje | herfst

Mini pompoenquiches

Mini pompoenquiches
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 1 el maple syrup
  • 1 el olie (bij voorkeur zonnebloem of olijf)
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1 ei
  • 65 g mascarpone
  • 1 doosje Dr Oetker hartige taartdeeg (diepvries)
  • Pompoenpitten om te garneren

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Doe de stukjes in een kleine ovenschaal en meng met de olie en maple syrup. Bak 30 minuten in het middel van de oven. Laat de oven aan staan wanneer je de ovenschaal er weer uit haalt.
  3. Stop de zacht geworden zoete aardappelstukjes met de kruiden, mascarpone en het ei in de blender en pureer tot alles goed gemengd is.
  4. Leg de velletjes hartige taartdeeg naast elkaar om te ontdooien. Vet ondertussen je minicupcakevormjes in met boter of olie en bestuif met een beetje bloem.
  5. Steek uit ieder velletje deeg 4 rondjes van ongeveer 5 cm doorsnee en bekleed daarmee de binnenkant van elke cupcake vorm. Gebruik 2 theelepels om ieder deegbakje te vullen met de zoete aardappelpuree.
  6. Decoreer je miniquiches met de pompoenpitten en bak ze in 25 minuten af. Even afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om te serveren!


Heb je met plezier bovenstaande artikel gelezen? Overweeg dan om me op een kopje koffie te trakteren, zodat ik tijd kan blijven steken in het schrijven van meer van zulke content. Dankjewel!

Aantal kopjes koffie

Bovenstaande knop stuurt je naar de veilige PayPal-omgeving.
Lees hier meer over mijn koffiefonds.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.