Mooi boek: Moth & Spark

with No Comments

Laat je niet van de wijs brengen door alle haat op Goodreads: Fantasy-puristen… Als je van een pakkend fantasy-verhaal houdt met draken, in een culturele setting vergelijkbaar met Tudor Engeland, met een flinke dosis Jane Austen-romantiek, dan is dit je boek. Stoere fantasy voor romantische meiden.

Moth & Spark - Anne Leonard

Mijn zusje en ik zijn van die types die op vakantie geen kleding shoppen op de high street, maar als eerste uitzoeken waar de Waterstones en tweedehands boekwinkeltjes zitten. Om dan vervolgens met een stapel nieuwe aanwinsten uitgebreid bij een tearoom te gaan zitten. (Of de Caffè Nero. Of de Costa.)

Dit is ook zo’n boek wat ik jaren geleden in Engeland heb gekocht op zo’n boekenstrooptocht, en afgelopen maand heb ik het weer eens uit de kast getrokken om het opnieuw te lezen. Gek hoe je soms hele stukken uit een verhaal vergeten kunt zijn! Zo voelde het bijna als een nieuw boek 😉

Fact file

Titel: Moth & Spark

Auteur: Anne Leonard

Uitgever: Headline

Taal: Engels

Eerste druk: 2014

Genre / keywords: fantasy, austen, romantiek, draken, politiek, court

Aantal pagina’s: 403

ISBN: 978-1-4722-1485-0

Dit boek op Bol.com: Boek | Ebook

Plot

Prins Corin komt van een militaire missie terug in het paleis met gaten in zijn geheugen. En zijn onderweg rare dingen gebeurd die duiden op een aankomende oorlog. Het is echter court seizoen en het wordt echt tijd dat hij als 27-jarige rokkenjager eens gaat settelen met een fatsoenlijke dame met een titel.

Tam Warin, commoner maar dochter van een zeer capabele arts, is uit nieuwsgierigheid met haar rijke schoonzus mee naar het paleis gekomen om eens te zien hoe het er tijdens summer court aan toe gaat. Wanneer ze op een gegeven moment getuige is van een gruwelijke dood, wordt er een sluimerende gave in haar getriggerd: ze is een ziener.

Wanneer ze in de bibliotheek op zoek gaat naar informatie over het zeer typische vergif dat is gebruikt voor de moord, ontmoet ze prins Corin, en wat je natuurlijk van mijlenver ziet aankomen gebeurt: ze vallen als een blok voor elkaar. Tam en Corin merken dat ze allebei niet helemaal normaal zijn, en ontdekken dat de gaten in zijn geheugen langzamerhand worden opgevuld terwijl de oorlog steeds dichterbij komt: hij moet de draken uit hun slavernij bevrijden, maar daarvoor moet hij te weten komen hoe ze in vredesnaam gebonden zijn in de eerste plaats.

Moth & Spark - Anne Leonard

Mijn leeservaring

Het boek leest als een trein. Het taalgebruik doet heel erg denken aan Jane Austen, en dat helpt ontzettend met het neerzetten van het verhaal. Natuurlijk zijn er een hoop stereotype fantasy-elementen: draken, oorlog, een Tudor-achtige court, een missie, magie… En dat alles gemixt met lekker voorspelbare romantiek.

Het leest als een trein, en ook al is het geen fantasy van epische Tolkienesque proporties, het is zeer enjoyable op zijn eigen manier. Een lekker weglezertje. Een boek hoeft ook niet altijd superorigineel, episch of met compleet uitgedachte mythologie en taal te komen om gewoon goed en fijn te zijn.


Lees ook “Moth & Spark”

Boek | Ebook

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.