Recept: Appel-kersencrumble

with No Comments

Vandaag heb ik weer iets heerlijks voor jullie om te maken! Het is makkelijk, het is lekker, en het vult. En omdat er fruit in zit, zou je ook kunnen beweren dat het gezond is 😉

Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl

Deze crumble of een variatie op een recept van mijn zusje, wat ze omschreef als volgt:

Je schilt een paar appels en snijdt die in stukjes, dan meng je gelijke delen boter, suiker en meel en dat pleur je erop. Even in de oven en klaar.

Nou zal ik het iets minder beknopt voor jullie vertalen, en er mijn eigen draai aan geven! Ik had namelijk nog een half pakje kersen in de vriezer liggen, en dat smaakt daar vast heel lekker bij.

Deze crumble is in principe bedoeld voor 2 personen, maar als je heel erg lekkere trek hebt, kun je hem ook in je eentje opeten 😉


Lekkere trek met zijn tweetjes? Probeer dan ook eens deze broodpudding!


Recept: Appel-kersencrumble • CherryCharlie.nl
Yield: 2 personen

Appel-kersencrumble

Appel-kersencrumble

Ingredients

  • 1 appel
  • een handvol kersen (diepvries is lekker makkelijk)
  • 45g boter in stukjes op kamertemperatuur
  • 45g suiker
  • 45g meel
  • Klein ovenschaaltje of springvorm (ongeveer Ø16 cm)
  • Olie of boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de schaal of vorm in zoals je gewend bent. Bestuiven is niet nodig.
  3. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Doe appelstukjes en kersen in de vorm.
  5. Meng met je vingertoppen boter, suiker en meel in een kom. Kneed niet, maar maak een soort kleine knijp bewegingen. Het moet los en kruimelig worden. Is het te vettig, voeg dan wat meer meel toe. Is het te droog, voeg dan een beetje boter toe.
  6. Deponeer het kruimelmengsel op de appel en kersen.
  7. Bak je appel-kersencrumble ongeveer 20 minuten en serveer warm.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.