5 prachtige trails die ik ooit eens wil wandelen

with No Comments

Na een weekje Noorwegen heb ik de smaak lekker te pakken – thuis ben ik ook weer meer gaan wandelen en ik heb al een mooie wandelwishlist opgesteld. Er is namelijk zoveel moois te zien! Noorwegen is niet de enige plek met prachtige natuur en goedgemarkeerde wandelpaden.

Kijken jullie mee?

1 – West Highland Way (Schotland)

154 km – Officiële website

Na al die jaren wandelen en kamperen met mijn ouders heb ik het grote eiland van The British Isles wel redelijk uitgespeeld. Op Schotland na. Daar ben ik nog nooit geweest in al die 20 jaar! Ja, dat lees je goed. 20 jaar Groot Brittannië en nog geen voet in Schotland gezet. Daar gaat verandering in komen wat mij betreft! Ik wil graag de West Highland Way lopen en op die manier genieten van de Schotse natuur. In Schotland heb je “the right to roam” wat vergelijkbaar is met het Scandinavische allemansretten: je mag overal lekker wandelen en bijna overal je tentje neerzetten om te vernachten, zolang je maar respect toont voor de natuur.

Edit januari 2020:
Deze heb ik inmiddels gelopen! Hier vind je het verslag.

2 – Hadrian’s Wall Path (Engeland)

135 km – Officiële website

Om in de buurt te blijven: Hadrian’s Wall Path lijkt me ook fantastisch! Deze wandeling loopt langs de ruïnes van de muur van keizer Hadrianus en allerlei forten en bouwwerken uit de Romeinse tijd. Jaja, keizer Hadrianus: building land-dividing walls before it was cool, Germany! Vooral omdat hij de Caledoniërs daar uit het noorden niet al te gezellig vond… Langs deze trail kun je helaas niet wildkamperen, maar er zijn genoeg campings en hostels om je overnachtingen te plannen.

3 – Plitvicka Jezera National Park (Kroatië)

Officiële website

Ik heb foto’s van de prachtige meren en aangelegde houten wandelpaden gezien op Pinterest en ik was op slag verliefd. Dit is gewoon MYST Riven in real life! Als MYST fan kan ik niet anders dan dit sprookjesachtige gebied op mijn wishlist zetten. Er is een netwerk van diverse wandelpaden, zeer geschikt om een dagtocht samen te stellen die past bij je eigen capaciteiten. Toegang tot het park kost je een paar euro. Gezien ik echter geen idee heb hoe het OV in Oost-Europa is geregeld, is dit een bestemming om pas te bezoeken wanneer een van ons twee een rijbewijs heeft.

4 – Kepler track (Nieuw Zeeland)

60 km – Officiële website

Nieuw Zeeland is Middle Earth voor mij. Als ik iets ontzettend graag wil in mijn leven, is het om daar ooit nog eens heen te reizen en al die prachtig filmlocaties te bezoeken. Met de Kepler Track kan ik een klein beginnetje maken: de wandelfoto’s op Google zien er prachtig uit, en het gebied waar de trail zich bevindt, is ook de opnamelocatie voor het gebied ten zuiden van Rivendell en een deel van de Misty Mountains. Win-win! Kom maar bij mama met je mooie uitzichten!

Wat ook superchill is: in het wandelverslag van we12travel kom ik meerdere foto’s tegen van verboden-voor-honden-bordjes. Yes. Ik houd namelijk absoluut niet van honden. Vooral niet als ze loslopen en komen snuffelen of “spelen”.

5 – Te Araroa Trail (Nieuw Zeeland)

~3000 km – Officiële website

Na bovengenoemde “kortere” wandelingen, hier een groot beestje: de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland. Een échte thru-hike, die over het noorder- en zuidereiland loopt en waar je ongeveer een half jaar(!) over doet, wil je hem in 1x lopen. Het lijkt me ongelofelijk gaaf om ooit een thru-hike te doen, of om zo’n route te section-hiken, maar dan niet één van de grote 3 in Amerika (Appalachian, Pacific Crest of Continental Divide), maar deze. Waarom? Lord of the Rings. Amerika zal vast net zo mooi zijn, maar Nieuw Zeeland heeft Lord of the Rings.

Wanneer ik een een overview van de trail naast een kaart met opnamelocaties leg, valt me 1 ding op: de boel ligt ongeveer langs dezelfde lijn. Win-win! Wandelen en Middle Earth in real life zien, hoe vet! Nou ben ik daar qua conditie (en portemonnee) nog lang niet aan toe, maar wanneer het zover is, vallen er vast wel wat wandelingen inclusief filmlocaties te plannen ^_^


Klik hier voor meer wandelinspiratie


Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.