Veelgestelde vragen

Waarom staan er advertenties op je blog?

Bloggen kost geld: denk aan een URL, hosting, een premium WordPress theme en een paar premium plugins. Daarnaast heb ik soms reiskosten en andere redactionele kosten, en natuurlijk stop ik er een hoop tijd in!

Het grootste deel van mijn content komt helemaal uit mijzelf, en is niet gesponsord. Het toevoegen van advertenties of affiliate links zorgt ervoor dat ik een klein beetje aan mijn blogposts kan verdienen.

Google AdSense
Banneradvertenties gegenereerd door Google. Ik verdien per klik een paar cent.

Affiliate links
Links en banners met een trackingcookie waardoor ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag krijg wanneer je via zo’n link iets koopt. Jij merkt daar zelf niks van, het kost je niks extra. Het gaat vaak om kleine percentages van het aankoopbedrag, dus meestal ook centenwerk (tenzij je leipe bedragen gaat uitgeven, in which case ik je zeer dankbaar ben).

Wat is gesponsorde content?

Bedrijven en merken kunnen vragen of ik een artikel speciaal aan hen wil wijden. In principe is dit adverteren. Hier vraag ik dus geld voor, en als het voor het artikel nodig is, krijg ik ook een vergoeding in natura, bijvoorbeeld een product. Zo’n advertentie die de vorm heeft van een normale blogpost, heet een advertorial, net als in een tijdschrift. Omdat er van tevoren voor betaald wordt, heet het ook wel gesponsorde content.

Ik vermeld het altijd expliciet wanneer een blogpost gesponsord is, vanwege de regels van de Reclame Code Commissie. Daarnaast hanteer ik strenge eisen als het gaat om adverteerderd: ze moeten ├ęcht bij CherryCharlie passen en iets relevants toevoegen voor mijn lezers.

Wat is het koffiefonds?

Het koffiefonds is een manier voor lezers om hun waardering te uiten door middel van een kleine gift ter waarde van een kop koffie. Ik steel een hoop tijd en moeite in mijn artikelen om anderen te helpen duurzamer en natuurlijker te leven.

Lees je mijn artikelen vaak en heb je er veel aan? Dan zou ik het heel erg waarderen als je een keer een gift doet.

Kun je een artikel over mijn bedrijf schrijven?

Als je bij CherryCharlie past vast wel! Je kunt adverteren op CherryCharlie.nl en ik schrijf ook in opdracht. Kijk bij samenwerken voor de mogelijkheden.