Waarom blog je?

Ik ben in 2008 begonnen met bloggen, puur als hobby. Inmiddels is dat behoorlijk uit de klauwen gelopen, en is het van een hobby meer een missie geworden: ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren om groener, duurzaamer, natuurbewuster te leven.

Verduurzamen is namelijk een noodzaak in deze tijd, om een leefbare aarde door te kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen – ook al kinderloze ben ik daarvan overtuigd!

Met CherryCharlie.nl wil ik laten zien dat duurzaam leven en van de natuur genieten niet duur, elitair of moeilijk hoeft te zijn en er voor iedereen haalbare stappen zijn om te zetten, in welke levensfase of financiële situatie je je ook bevindt.

Verdien je geld met je blog?

Ja, een klein beetje. Op dit moment is het min of meer genoeg om de kosten te kunnen dekken (hosting, software, redactionele kosten, etc), maar niet de uren die ik erin steek.

Dit zijn de verdienmodellen die ik in de loop van de tijd aan CherryCharlie.nl heb gehangen:

Petje.af

Petje.af is een Nederlands crowdfundingplatform waarop mijn lezers me financieel kunnen steunen.

Ik steek namelijk een hoop tijd en moeite in mijn artikelen om anderen te helpen duurzamer en natuurlijker te leven, alsof CherryCharlie een online tijdschrift is. Het verschil met een papieren tijdschrift is echter dat ik geen betalende abonnees heb, CherryCharlie is voor iedereen vrij te lezen.

Natuurlijk zou ik mijn hele blog kunnen volspammen met schreeuwerige banners en met iedere adverteerder in zee kunnen gaan, maar dat past niet bij mijn duurzame waarden en wat ik met CherryCharlie wil uitdragen.

Lees je mijn artikelen vaak en heb je er veel aan? Dan zou ik het heel erg waarderen als je me steunt via Petje.af. Zie het als een soort vrijwillig abonnement! Liever eenmalig bijdragen? Dat kan ook.

Klik hier om naar mijn Petje.af pagina te gaan

Google Adsense

Dit zijn banneradvertenties die door Google worden geplaatst. Ik verdien een paar cent per klik. Wanneer genoeg lezers mij supporten via Petje.af, gaan alle banners de deur uit, want eigenlijk zijn ze poeplelijk en ik heb geen controle over welke advertentie er precies getoond wordt.

Affiliate links en banners

Affiliate links zijn links met een trackingcode, zodat de webshop waarnaar ik link, kan zien dat de link van mij komt. Wanneer je daar dan iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag als commissie. Jijzelf merkt hier helemaal niks van, dingen zijn niet opeens duurder ofzo 😉

Natuurlijk link ik alleen naar artikelen en merken waar ik zelf heel enthousiast over ben, denk bijvoorbeeld aan wandelboekjes, kampeeruitrusting of handige inmaakpotten.

Advertorials (gesponsorde artikelen)

Soms word ik benaderd door een bedrijf of ik een artikel over hen of hun product wil schrijven. Zo’n artikel is in principe reclame, net als een advertorial in een tijdschrift. Hier vraag ik dus ook een vergoeding voor, op basis van mijn lezersaantallen.

Vroeger voelde ik me vereerd wanneer een bedrijf mij uitkoos, tegenwoordig ben ik erg kritisch: een bedrijf moet écht passen bij CherryCharlie en wat ik uitdraag. Daarnaast is het verplicht om duidelijk te zijn over advertenties. Wil een bedrijf zich niet aan de regels van de Reclame Code Commissie houden? Dan gaat de samenwerking niet door.

Werk je dan nog naast CherryCharlie?

Ja, naast CherryCharlie heb ik mijn eigen onderneming: Charlottes Tekst en Media. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ik onbeperkt toffe dingen kon doen voor CherryCharlie.nl, zoals kijkjes achter de schermen, mensen interviewen, en zoveel mogelijk nieuwe duurzame dingen uitproberen. Maar er moet natuurlijk ook gewoon een boterham met pindakaas op de plank komen 😉

Alle skills die ik heb opgedaan tijdens dat jarenlange bloggen, zet ik op Charlottes Tekst en Media in voor anderen. Je kunt me onder andere inzetten voor webdesign, inspiratiesessies en begeleiding bij (zakelijk) bloggen.

Ik heb een tijdje in loondienst gewerkt, maar door mijn autisme ben ik erg burnoutgevoelig. Door te ondernemen kan ik mijn leven autismevriendelijk inrichten en rustig aan doen wanneer ik daar behoefte aan heb. Ik werk dan ook niet fulltime.

Kun je een artikel over mijn bedrijf schrijven?

Ja, als je 100% past bij wat ik hier op CherryCharlie.nl wil uitdragen, dan is het mogelijk om een advertorial in te kopen. Ik maak dan graag een afspraak met je om even via videochat te brainstormen over hoe we dat gaan vormgeven. Kijk bij samenwerken voor meer informatie of stuur me een mailtje met een concreet voorstel.

Mag ik een gastblog voor je schrijven?

Ja, als we goed op elkaar aansluiten is er een hoop mogelijk! Ook hier spreek ik dan graag even af om te brainstormen via videochat wat we voor elkaar kunnen betekenen. Mail me gerust als je het idee hebt dat onze niches goed op elkaar aansluiten.

Let wel: Dit is echt bedoeld voor collegabloggers, om elkaar in de spotlight te zetten en kennis te maken met nieuwe volgers, niet voor bedrijven met commerciële insteek. Als jouw “gastblog” eigenlijk verkapt adverteren is, dan moet je gewoon een advertorial inkopen.

Mag ik jouw foto’s / teksten gebruiken?

Ligt er heel erg aan waarvoor je ze wilt gebruiken. Op creatief werk rusten auteursrechten, dus je mag niet zomaar dingen herpubliceren.

Wat mag wel?
Artikelen delen via de sociale deelknoppen. Vind ik zelfs superfijn, omdat ik dan nieuwe mensen kan aanspreken! Tag me dan ook even, dan kan ik een shoutout doen.

Wat mag niet?
Teksten en foto’s downloaden / kopiëren en opnieuw uploaden zonder mijn expliciete toestemming. Dit is auteursrechtenschending.

Wil je heel graag een bepaalde tekst of foto overnemen, stuur me dan even een mailtje voor de mogelijkheden. Zo gepiept en je weet in ieder geval dat je goed zit 🙂

Wil je meer weten over online auteursrecht en hoe dat werkt? Check dan Charlottes Law, deze naamgenoot van mij legt dit allemaal heel duidelijk uit.

Hoe kan ik je bereiken?

Voorstellen voor advertorials, gastblogs en aanvragen voor het gebruik van mijn werk kun je mailen naar charlotte@cherrycharlie.nl.

Daarnaast ben ik veel te vinden op Instagram, dit vind ik een heel fijne manier om met mijn lezers te connecten!

Scroll naar top