Heb je een vraag aan mij over CherryCharlie.nl, bloggen, behind the scenes? Kijk eerst hier of je een antwoord kunt vinden!

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik ben in 2008/2009 begonnen als beautyblogger op Google Blogger, omdat ik per toeval op een paar beautyblogs stuitte en het allemaal reuze interessant vond. Omdat ik een studie met alleen maar jongens deed, vond ik het leuk om er iets supermeisjesachtigs naast te doen als hobby. Inmiddels heb ik een eigen domein gekocht en ben ik veranderd in een outdoor & sustainable lifestyleblog omdat cosmetica hoarden niet mijn ding was. Nu ben ik helemaal true to myself!

Wat voor gear gebruik je?

Om te schrijven gebruik ik een MacBook Pro. Mijn blog is gemaakt met WordPress. Voor fotografie heb ik een Canon EOS 1100D en ik bewerk mijn foto’s met Lightroom. Wanneer ik mijn camera niet bij me heb of niet in de gelegenheid ben om hem mee te nemen, schiet ik met mijn telefoon of een klein compactcameraatje. Beiden zijn stiekem best wel toe aan een upgrade 😉

Kunnen we meer van je lezen?

Jazeker! Ik verzorg de Groene Pagina (over duurzame lifestyle) in Roots natuurmagazine en ben gastblogger voor OutdoorOnly.nl.

Verdien je geld met je blog?

Ja, ik verdien een klein beetje met advertenties. Ik maak gebruik van Google AdSense, affiliate links via LinkPizza en Tradetracker en bedrijven kunnen ook advertorials (gesponsorde blogposts) bij mij inkopen. Het is niet genoeg om van te leven, maar wel een leuk extraatje af en toe.

Sinds januari 2020 ben ik begonnen als freelance schrijver en is het de bedoeling dat ik daar uiteindelijk mijn boterham mee ga verdienen.

Kun je een artikel over mijn bedrijf schrijven?

Vast wel! Je kunt adverteren op CherryCharlie.nl en ik schrijf ook in opdracht. Kijk bij samenwerken voor de mogelijkheden.