Veelgestelde vragen

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik ben in 2008/2009 begonnen als beautyblogger op Google Blogger, omdat ik per toeval op een paar beautyblogs stuitte en het allemaal reuze interessant vond. Omdat ik een studie met alleen maar jongens deed, vond ik het leuk om er iets supermeisjesachtigs naast te doen als hobby. Inmiddels heb ik een eigen domein gekocht en ben ik veranderd in een outdoor & sustainable lifestyleblog omdat cosmetica hoarden niet mijn ding was. Nu ben ik helemaal true to myself!

Wat voor gear gebruik je?

Om te schrijven gebruik ik een MacBook Pro. Mijn blog is gemaakt met WordPress. Voor fotografie heb ik een Canon EOS 1100D en ik bewerk mijn foto’s met Lightroom. Wanneer ik mijn camera niet bij me heb of niet in de gelegenheid ben om hem mee te nemen, schiet ik met mijn telefoon of een klein compactcameraatje. Beiden zijn stiekem best wel toe aan een upgrade 😉

Kunnen we meer van je lezen?

Jazeker! Ik verzorg de Groene Pagina (over duurzame lifestyle) in Roots natuurmagazine en ben gastblogger voor OutdoorOnly.nl.

Verdien je geld met je blog?

Ja, ik verdien er een klein beetje mee, net genoeg om de hosting eruit te halen op dit moment. Op dit moment in de volgende vormen:

Google AdSense
Banneradvertenties gegenereerd door Google. Ik verdien per klik een paar cent.

Affiliate links
Links en banners met een trackingcookie waardoor ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag krijg wanneer je via zo’n link iets koopt. Jij merkt daar zelf niks van, het kost je niks extra. Het gaat vaak om kleine percentages van het aankoopbedrag, dus meestal ook centenwerk (tenzij je leipe bedragen gaat uitgeven, in which case ik je zeer dankbaar ben).

Advertorials
Bedrijven kunnen op CherryCharlie adverteren. Zo’n advertorial heeft dezelfde vorm als een normale blogpost, maar draait dus specifiek om een bepaald product of merk. Dit staat altijd heel duidelijk aangegeven, volgens de Reclame Code Commissie moet het duidelijk zijn dat het om een advertentie gaat. Ik hanteer strenge eisen als het gaat om dit soort adverteerders: ze moeten écht bij CherryCharlie passen, zodat de resulterende gesponsorde content ook echt iets toevoegt voor de lezers.

Koffiefonds
Ben je ontzettend fan van mijn blog of heb je heel veel gehad aan een bepaald artikel? Dan kun je vrijwillig een klein bedrag (ter grootte van een kopje koffie) schenken via de Paypalknop onder aan iedere ongesponsorde blogpost.

Kun je een artikel over mijn bedrijf schrijven?

Als je bij CherryCharlie past vast wel! Je kunt adverteren op CherryCharlie.nl en ik schrijf ook in opdracht. Kijk bij samenwerken voor de mogelijkheden.