Maak zelf ouderwets gefermenteerd gemberbier

Als je wel eens echt goed gemberbier op hebt (lees: Fever Tree bijvoorbeeld, van die troebele), dan weet je hoe […]

Lees meer

Energierepen met ruby chocolate

Wanneer je op trektocht gaat of een lange afstand wandelt, verbrand je ontzettend veel calorieën. Dat betekent dat […]

Lees meer

7 makkelijke manieren om duurzamer met vlees om te gaan

Duurzamer leven gaat het makkelijkst als je minder vlees gaat eten, maar je hoeft echt geen perfecte vegetariër of […]

Lees meer

Zelf Schotse Haggis maken: een confronterende les in bewust omgaan met vlees

Eerst wilde ik deze blogpost “De complete Nederlandse gids voor Schotse Haggis” noemen. Maar dat was te kort door […]

Lees meer

Maak zelf zachte kaas

Zachte kaas is heel makkelijk te maken met slechts twee ingrediënten. Je kunt hem gebruiken in de pasta, […]

Lees meer

Buitenboek: De smaak van wildplukken

Sinds een tijdje heb ik het wildplukvirus helemaal te pakken. Waar ik vorig jaar vlierbloesemsiroop maakte als […]

Lees meer

Røllesmølle: Scandinavische Fika in Hengelo

Een paar weken geleden liep ik langs een pand waarin flink geklust werd. Er hing een briefje op het raam: […]

Lees meer

Herfstrecept: Appelchips

Als ik aan herfstfood denk, denk ik aan pompoen, stoofpeertjes en… appels. In september hebben we appels geplukt […]

Lees meer

Wildplukrecept: rozenbotteljam

Iedereen kent de rozenbotteljam van Roosvicee wel. Maar wist je dat je het ook heel goed zelf kunt maken? Mocht je […]

Lees meer