Hoi, ik ben Charlotte, en diep in mijn hart ben ik een Hobbit.

Ik ben 29 jaar oud en woon met mijn vriend Paul in Hengelo. Ik houd van lekker eten, ben dol op de natuur en zit graag in een hoekje met een boekje. En af en toe maak ik een crazy lange hike net als Bilbo. Of Frodo en Sam.

Voor als je het nog niet door had: ik ben een ongelofelijke Tolkien-geek (papa’s schuld) en diep in mijn hart ben ik een Hobbit. Die lifestyle die voelt alsof het permanent voorjaarsvakantie is, lekker eten, niet teveel verplichtingen en des te meer van de buitenlucht genieten is helemaal mijn ding.

Outdoor adventures

Indoor cocooning

Dat is niet altijd zo geweest, of misschien heb ik het een tijd lang weggeduwd: ik heb een behoorlijk intensieve muziekstudie achter de rug waar stress, lange dagen (en nachten) en geen sociaal leven een soort statussymbolen waren geworden.

Niet heel erg gezond. Na een burnout, een gefaalde onderneming als componist, een kantoorbaan en een tweede bijna-burnout was het welletjes. Tijd om te kijken waar ik écht gelukkig van word.

Lekker in de keuken staan

In een hoekje met een boekje

Alles wat de natuur ons te geven heeft

En tijdens al die jaren van vallen, opstaan en uitzoeken wie ik nou écht ben, ben ik blijven bloggen. Blijven schrijven.

Waar ik in 2008 ben begonnen als dertien-in-een-dozijn-wannabe-beautyblogger (cringe als ik daaraan terugdenk!), ben ik nu uitgegroeid tot de outdoor & sustainabilityblogger die ik nu ben. Dicht bij mezelf.

Tijdens mijn burnout waren er meer dingen waar ik moe van was: het constante cosmetica-hoarden bijvoorbeeld. Op een gegeven moment dacht ik: waar ben ik in vredesnaam mee bezig?

Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijk voor me, maar ik ben ook nog steeds een levensgenieter. Ik wil niet inleveren of Spartaans gaan leven. Hoe balanceer ik dat?

Lees hier hoe duurzaam ik nou echt leef

Uiteindelijk is het boek “De Verborgen Impact” van Babette Porcelijn voor mij de trigger geweest om serieus met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Lees hier mijn review

En check ook “Dit is een goede gids”

Ik wil lekker eten, toffe dingen doen en veel van de wereld zien, maar ik wil ook binnen de draagkracht van de aarde blijven. Hoe doe ik dat? Daarover raak ik niet uitgeschreven!

Efficiënt verduurzamen is beter dan perfect verduurzamen

Tegenwoordig schrijf ik niet alleen hier op CherryCharlie, maar verzorg ik ook maandelijks voor Roots natuurmagazine De Groene Pagina, hun rubriek over duurzaam leven. Daarnaast schrijf ik af en toe gastblogs voor diverse websites.

Hier kun je je op Roots abonneren

Check mijn artikelen voor Outdoor Only

Maar van één rubriek kan ik natuurlijk niet leven, en daarnaast kost het bloggen ook een behoorlijke hoeveelheid tijd als je er écht wat moois van wilt maken.

Daarom kun je als bedrijf op CherryCharlie adverteren of mij inhuren om teksten te schrijven of in te spreken (toch nog wat aan die muziekstudie gehad 😉 ).

Voor lezers die me een warm hart toedragen is er het koffiefonds: zo kun je een kleine bijdrage doneren als blijk van waardering.

Samenwerken

Trakteer me op een kopje koffie!

Wil je zelf ook bewuster en duurzamer leven, heb je vragen aan mij of wil je advies over fijne wandelroutes of gewoon zomaar even kletsen, dan kun je me altijd een berichtje sturen, vind ik leuk!

Stuur me een email

Ik ben het meest te vinden op Instagram

Op Facebook deel ik ook interessante artikelen van anderen

Daarnaast heb ik ook nog een nieuwsbrief. Hierin vind je wekelijks mijn nieuwste blogposts, toffe updates en links naar artikelen en gastblogs van mijn hand. Ook kun je af en toe een sneak peek of kijkje achter de schermen verwachten.

Schijf je in voor mijn nieuwsbrief