Hoi, ik ben Charlotte!

Enkele jaren geleden, bij een lezing van het KNMI, realiseerde ik me opeens hoe ongelofelijk veel impact wij op de aarde hebben zonder erbij na te denken, en wat voor immense gevolgen dat kan hebben als we er niks aan doen. Ik ben me gaan inlezen en stap voor stap mijn leven gaan verduurzamen.

Op CherryCharlie.nl laat ik zien wat ik leer en ontdek, en wil ik mijn lezers enthousiasmeren om ook te leven binnen de draagkracht van de aarde, zich te verwonderen over wat voor moois de natuur ons kan geven, en om daar respectvol mee om te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat inspireren beter werkt dan militant activisme!

Over mij

Ik ben 30 jaar oud en woon met mijn vriend Paul in Hengelo. Ik houd van lekker eten, ben dol op de natuur en zit graag in een hoekje met een boekje. En af en toe maak ik een crazy lange hike net als Bilbo. Of Frodo en Sam.

(Voor als je het nog niet door had: ik ben een ongelofelijke Tolkien-geek (papa’s schuld 😉) en diep in mijn hart ben ik een Hobbit.)

Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn belangrijk voor me, maar ik ben ook nog steeds een levensgenieter. Ik wil niet inleveren of Spartaans gaan leven. Ik wil lekker eten, toffe dingen doen en veel van de wereld zien, maar ik wil ook binnen de draagkracht van de aarde blijven.

Babette Porcelijn is met haar boek “De Verborgen Impact” een enorme trigger geweest. Haar praktische instelling sprak me zo aan om echt dingen te gaan aanpakken, groot en klein.

Tegenwoordig schrijf ik niet alleen hier op CherryCharlie.nl, maar verzorg ik ook maandelijks voor Roots natuurmagazine De Groene Pagina, hun rubriek over duurzaam leven.

Wil je zelf ook bewuster en duurzamer leven, of heb je een vraag, stuur me dan vooral een berichtje. Vind ik leuk! Ik ben het meest te vinden op Instagram.

Daarnaast heb ik ook nog een nieuwsbrief. Hierin vind je maandelijks mijn nieuwste blogposts, een outdoor & sustainability agenda en andere inspirerende dingen.

Cheers!


Charlotte in de media

Verduurzaam jouw leven:
Doe mee met de #duurzamerin10dagen challenge!

Door je in te schrijven voor deze challenge, schrijf je je ook in voor mijn nieuwsbrief. Je kunt je op ieder gewenst moment weer uitschrijven.

Scroll naar top