Whoop! Wat is het toch een heerlijk winterweer. Voor mij geen geklaag over onbegaanbare wegen en “veel te koud” – ik kan hier echt van genieten. Na dit weekend gaat het weer dooien overdag, dus pak nog even alles wat je pakken kunt met onderstaande ideeΓ«n voor een winters micro-avontuur.

Eigenlijk zou vandaag deel 2 in de boswachter-serie online komen, maar door omstandigheden lukt dat niet helemaal. Hopelijk komende week!

3x winters micro-avontuur
Superblij met mijn tweedehands noren! ❀️

1 – Winterwandeling

Voor iedereen toegankelijk: een winterwandeling! Panty onder je broek, thermoshirt onder je chilltrui, goed inpakken en even een blokje om. Probeer een stukje natuur in de buurt of een parkje te vinden waar niet (of slechts met zand in plaats van pekel) gestrooid is. Lukt dat niet? Met een beetje geluk zijn er nog wat minder gebruikte wegen in je wijk waar de sneeuw nog lekker onder je schoenen knerpt.

2 – Schaatsen

It kin krekt! (20 jaar in Friesland gewoond en dit is ongeveer hoeveel Fries ik spreek…) Wij hebben het ongelofelijke geluk dat we in Twente wonen, waar het goed gevroren heeft, dus we hebben gister al een middagje op het ijs gestaan! Reken er maar op dat we vanmiddag en morgen weer gaan genieten.

Ligt er bij jou in de buurt ook ijs dat dik genoeg is? Maak er goed gebruik van. Met de klimaatverandering is de kans op goed schaatsijs in Nederland iedere winter kleiner.

3 – Winterkamperen

Voor de echte bikkels onder ons: ga winterkamperen! Ik heb me laten vertellen dat sneeuw best goed isoleert en dat dat fijner kamperen is dan in van dat net-rond-de-nul-weer. Ik ben dan wel niet zo’n superbikkel (misschien later als ik groot ben*), maar Paulien (Outdoor Inspiratie) en Antonette (We12Travel) hebben er wel ervaring mee!

* Ik word niet meer groot. 1,61 m y’all.

Na afloop: Warme chocolademelk met slagroom

Wanneer je weer thuiskomt, kan een goede beker warme chocolademelk natuurlijk niet ontbreken, liefst met slagroom en natuurlijk met je favoriete neut erin πŸ˜‰

Let op: Drink geen alcohol tijdens je winterpret. Je voelt je vanbinnen misschien wel lekker warm, maar alcohol verwijdt je bloedvaten, waardoor je sneller afkoelt en onderkoeld kunt raken.

Van wat voor winters micro-avontuur ga jij dit weekend genieten? Laat het me weten in de comments! πŸ‘‡πŸ»

1 reactie op “3x genieten van winters micro-avontuur”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top