Wat als je als buitenmens even geen toffe hikes in epische landschappen kunt ondernemen? Dan lees je erover! Deze vijf outdoor boeken zijn ultieme aanraders, en ik heb vergelijkbare boeken voor je uitgezocht om verder te lezen!

Fijne outdoor boeken voor tijdens de lockdown: Mythische trektochten in de wereld

Epic hikes of the world

Dit boek heb ik afgelopen zomer van mijn ouders gekregen voor mijn verjaardag. Superinspirerend, ik wil bijna alles wel op mijn wishlist zetten! Het boek is onderverdeeld per continent, en iedere uitgebreid beschreven mythische hike wordt altijd gevolgd door 3 korte stukjes over vergelijkbare wandelingen.

Vergelijkbare boeken:

Fijne outdoor boeken voor tijdens de lockdown: Buiten gebeurt het

Buiten gebeurt het

Een kindvriendelijk boek (maar ook leuk voor volwassenen) over alles wat er in de natuur in Nederland, dichtbij huis en in je eigen achtertuin gebeurt. Per seizoen neemt boswachter Arjan Postma je mee in dingen die op dat moment actueel zijn, kijktips, interessante achtergrondinformatie en to do’s.

Mijn leven in de wildernis

Mijn leven in de wildernis

Deze ligt bovenop mijn TBR stapel en is aan de beurt zodra ik “Wat als?” uit heb. Ik had ooit wel eens van Miriam gehoord, maar raakte ontzettend onder de indruk van haar als gast in de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen. Ze is trouwens bezig met een tweede boek!

Wild

Wild

Dit is het autobiografische verhaal van Cheryl Strayed die na de dood van haar moeder en de daaropvolgende zelfdestructieve fase het impulsieve besluit neemt om 1000 kilometer van de Pacific Crest Trail te lopen. Het is echt fantastisch om te lezen hoe zij als compleet groentje begint met een veel te zware backpack, en door allerlei overwachte, leuke en minder leuke avonturen groeit tot ze vrede heeft met zichzelf.

Vergelijkbare boeken:

Fijne outdoor boeken voor tijdens de lockdown: A woman's guide to the wild

A woman’s guide to the wild

Een heerlijk praktisch boek met letterlijk alles wat je moet weten als je als vrouw je eerste stappen op outdoorgebied wilt zetten maar niet helemaal zeker bent van jezelf. Van de vanzelfsprekende informatie over navigatie, tent opzetten en paklijsten tot vrouw-specifieke issues zoals menstrueren tijdens een trektocht, hoe je zo lang mogelijk je haar niet kunt wassen en hoe je “netjes” buitenseks hebt.

Vergelijkbare boeken:

Wat zijn jouw favoriete outdoor boeken? Deel ze hieronder in de comments!

1 reactie op “14 fijne outdoor boeken voor tijdens de lockdown”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.