Mijn favoriete outdoor winkels

Sinds ik de laatste paar jaar zelf voor mijn vakantie zorg, in plaats van dat ik braaf achter papa en mama aan hobbel, heb ik het nodige ontdekt in outdoorland. Welke outdoor winkels leveren kwaliteit? Welke zijn goedkoper, welke duurder? Waar kun je specifieke en bijzondere items vinden?

Outdoor flatlay

Decathlon

Mijn absolute favoriet als het gaat om outdoor winkels is Decathlon. Decathlon is een budgetketen op het gebied van allerlei outdoor sporten, die zich een tijdje terug heeft uitgebreid van Amsterdam/Brabant/Limburg naar Apeldoorn en Leeuwarden (yay!). Hier kun je allerlei gear vinden voor tal van activiteiten, of dat nou wandelen, kamperen, surfen, zeilen, boogschieten of een andere coole buitensport is.

Dit is de eerste plek waar ik heenga als ik iets nieuws nodig heb, of aanvulling zoek op mijn huidige kampeeruitrusting. Wat voor mij een enorme plus is, is dat ze en hoop betaalbare light en ultralight gear hebben – you don’t need to break the bank!

 • Goedkoop
 • Uitgebreid aanbod
 • Meerdere buitensporten
 • Online en fysieke winkels

Beste voor… light / ultralight / schoenen / kleding / super budget.

Ga naar Decathlon.nl

Campz

Deze online webshop heb ik vrij recent ontdekt, toen ik op zoek was naar een specifiek soort zak (dry bag) om mijn eten in te bewaren en veilig in de boom te hangen. Geen zin in muizen of elanden die mijn havermout of macaroni opeten! Hier hebben ze een enorm aanbod op het gebied van wandelen, kamperen, bergbeklimmen, trailrunning en aanverwante sporten. Het assortiment heeft een verscheidenheid aan budgetopties en duurdere merken.

 • Budgetopties en duurdere merken
 • Uitgebreid aanbod
 • Meerdere buitensporten, gecentreerd rond the thema hiking / kamperen
 • Alleen online winkel

Beste voor… super budget / “Nederlands” kamperen / accessoires / tassen.

Ga naar Campz.nl

Bever

Bever is een al lang gevestigde naam in Nederland als het gaat om outdoor. Wat je hier vooral vindt, is outdoor merkkleding (Fjallraven e.d.), wandel-, berg- en kampeerspullen. Hier heb ik mijn waterfilter en solid fuel stove gekocht. Ook verkopen ze een hoop trailfood, waaronder de hartkeks van Globetrotter en gedehydrateerde maaltijden voor trekkers. Omdat Bever best prijzig is, kom ik hier eigenlijk alleen als ik op zoek ben naar iets heel specifieks.

Wat ook heel fijn is: Bever is een Meindl servicepunt: zij kunnen je trouwe wandelschoenen opsturen voor onderhoud zodat ze er daarna weer jaren tegenaan kunnen. Ik heb de mijne nu 8 (denk ik? ongeveer?) jaar, heb 1x bij de schoenmaker de zolen laten lijmen. Niet zo’n fantastische schoenmaker, dus na mijn vakantie gaan ze een paar weekjes weg voor groot onderhoud.

 • Duurder
 • Gespecialiseerd aanbod, voornamelijk hiking / kamperen
 • Online en fysieke winkels
 • Meindl servicepunt

Beste voor… gespecialiseerde hiking gear / schoenen.

Ga naar Bever.nl

Solar Power Supply

Niet direct wat je verwacht in een rijtje outdoor winkels, maar wel eentje die wat mij betreft niet mag ontbreken. Deze winkel is gespecialiseerd in draagbare zonnepaneeltjes (en zelfs hele zonnepaneelrugzakken), zodat je onderweg toch een klein beetje elektriciteit hebt.

 • Gespecialiseerd aanbod: draagbare zonnecellen en powerbanks
 • Online winkel

Beste voor… zonnepanelen!

Ga naar Solar Power Supply.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.