Maak je eigen mini-bibliotheek + printable

Na het lezen van De Verborgen Impact en Dit Is Een Goede Gids ben ik me constant in meer of mindere mate bewust van hoe duurzaam mijn keuzes zijn.

Maak je eigen mini bibliotheek + ex libris printable • CherryCharlie.nl

Ik ben dol op lezen, en één van de duurzaamheidstips die vaak genoemd worden, is dat je boeken weggeeft of tweedehands verkoopt wanneer je ze uit hebt. Maar als boekenwurm in hart en nieren kan ik dat bij het gros van mijn boeken niet over mijn hart verkrijgen. Ik vind zo’n complete serie op een boekenplank er geweldig uit zien, en een hoop boeken sla ik nog regelmatig open om er iets in op te zoeken. Die kan ik toch nooit wegdoen?

Andere oplossingen zouden een e-reader zijn of lid worden van de bibliotheek. Maar een e-reader en biebboeken zijn nou eenmaal niet zo fotogeniek 😉 En als blogger wil ik natuurlijk wel mooie foto’s kunnen maken!

Maar zoals altijd kwam mijn creatieve brein met een leuk idee: “Dan maak je toch je eigen mini-bibliotheek?”

Ik schrijf altijd mijn naam in mijn boeken, voor het geval iemand ze eens wil lenen. Mijn vader heeft een keer een doosje prachtige ex libris stickers voor zijn verjaardag gekregen. Er zijn een hoop geocaches te vinden in mini-bibliotheekjes bij mensen in de voortuin: een boek eruit, een boek erin. Maar dat laatste principe werkt natuurlijk niet zo goed als je je boeken graag houdt.

Maar natuurlijk is het wel heel leuk om je boeken uit te lenen aan vrienden en familie die over de vloer komen! Om te zorgen dat ze niet bij anderen in de boekenkast verdwijnen, kun je simpel je naam erin schrijven, maar je kunt er ook een mooi formuliertje in hangen waarin je kunt bijhouden wie je boeken geleend hebben.

Omdat ik dat natuurlijk wel stijlvol wil doen, heb ik een mooie ex libris printable gemaakt die je in al je boeken kunt plakken. Hierop schrijf je je naam, en mensen die je boek hebben gelezen, kunnen een korte reactie achterlaten.

Klik hier om mijn “ex libris”-kaartjes te downloaden!

1 thought on “Maak je eigen mini-bibliotheek + printable”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.