Half Februari, op papa’s verjaardag, hebben Lydia en ik wat boeken uitgewisseld: we zijn allebei dol op lezen en hadden een hoop in de kast staan waarvan we dachten dat we de ander er wel blij mee konden maken! Ik heb 4 boeken van haar te leen gekregen: de eerste twee delen van Poldark, The Eyre Affair en last but not least The Invisible Library. Die laatste was liefde op het eerste gezicht: de cover is prachtig, mysterieus, en schreeuwt gewoon “mijn straatje”.

The Invisible Library | Genevieve Cogman

En Lydia heeft het goed ingeschat: dit is zo’n typisch verhaal op het randje van fantasy en sci-fi, tegen een achtergrond van parallelle werelden. Me likey!

Fact file

Titel: The Invisible Library

Auteur: Genevieve Cogman

Uitgever: Tor (Pan Macmillan)

Taal: Engels

Eerste druk: 2015

Genre / keywords: Fantasy, sci-fi, parallele werelden, multiversum, bibliotheek, avontuur, spionage, geheim agent.

Aantal pagina’s: 329

ISBN: 978-1-4472-5623-6

Plot

Irene is een Librarian: iemand die zeldzame boeken verzamelt om ze te vereeuwigen in de Invisible Library, een enorme, oneindige bibliotheek tussen alle parallelle werelden. Ze is nog maar net terug van een missie die op het nippertje goed afliep, of ze wordt alweer op weg gestuurd. Dit keer met een stagair onder haar vleugels. Ook dat nog.

De wereld waar ze heen gestuurd worden, is gevaarlijk: in plaats van een goede balans tussen orde en chaos, is deze wereld uitermate chaos-gedomineerd: in plaats van logische gebeurtenissen en natuurwetten (ook voor magie), wordt deze wereld meer geregeerd door het verhalende element. Hierdoor bestaan er wezens zoals vampiers en weerwolven, en vooral de Fae maken een opmars.

Tot overmaat van ramp blijkt de afvallige Librarian Alberich zich in deze wereld te bevinden, en hij is op zoek naar exact hetzelfde boek als Irene en Kai! Wanneer Irene besmet raakt met het chaos-element, zitten ze opgesloten in deze levensgevaarlijke wereld…

Mijn leeservaring

Ik ben verliefd. Dit boek heeft een vrij eenvoudige verhaallijn, maar met een enorm complex multiversum erachter waar ik ontzettend graag meer van wil weten! De andere vier delen van deze serie staan dan ook hoog op mijn verlanglijstje.

Een aanrader voor liefhebbers van MYST, The Long Earth, detectives en boeken die over boeken gaan. Met een subtiel vleugje romantiek 😉

The Invisible Library heeft tot nu toe 5 delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top