Outdoor en eco tijdschriften: Salt

Ik ben dol op lezen en zit graag in een hoekje met een boekje. Maar een tijdschrift is af en toe ook lekker! Vol met actuele inspiratie en het past ook nog eens makkelijk in je tas zonder al te veel gewicht toe te voegen. Dit zijn mijn favoriete tijdschriften op het gebied van outdoor, natuur, en duurzaamheid.

1 – Salt

Nederlandstalig / 4x per jaar / €10 per stuk

Salt gaat over duurzaam en natuurlijk leven, lekker in je vel zitten, en dat alles op een down-to-earth manier. In dit tijdschrift vind je inspirerende artikelen over bijvoorbeeld een vrouw met obesitas die een marathon rent, hoe je je kinderen als buitenmens kunt opvoeden, mooie plekken om te wandelen, en bijzondere reisverhalen. Tussendoor vind je pagina’s met outdoorkleding, toffe outdoor boeken en uitnodigingen voor Salt meetups, waar je dingen doet zoals houtsnijden.

Bestel Salt hier

2 – Trail

Engelstalig / 12x per jaar / £4,60 per stuk / verzendt naar Nederland

Dit magazine heb ik leren kennen in Schotland, op het vliegveld van Glasgow. Ik zocht wat leesvoer voor in het vliegtuig en de trein daarna en dit zag eruit als de perfecte manier om dat euforische gevoel van “we hebben de WHW uitgelopen” vast te houden. Dit magazine is helemaal toegespitst op wandelen in de UK, met veel wandelroutes, wandelverhalen en gear reviews. Ze hebben vaak themanummers, bijvoorbeeld over Wainwright’s Walks of lange afstandsroutes.

Bestel Trail hier

advertentie

3 – Roots

Nederlandstalig / 12x per jaar / €6,25 per stuk

Roots is hét natuurmagazine van Nederland. Ik heb ze leren kennen doordat ik bij de Dille & Kamille hun wandelboekjes zag voor het langste natuurpad van Nederland. Enkele maanden later vroeg (en kreeg!) ik hem voor mijn verjaardag. In Roots vind je een hoop interessante artikelen over wat de komende maand actueel is in de Nederlandse (en Belgische) natuur, ontzettend veel prachtige natuurfotografie, wandelroutes en ook altijd wel een fotoreportage inclusief reisverslag over een bijzonder dier elders op de wereld. Roots lanceert ook af en toe speciale edities tussendoor speciaal voor vogelaars.

Bestel Roots hier

4 – Lekker Weten

Nederlandstalig / 4x per jaar / gratis bij Ekoplaza

Dit magazine is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt in deze blogpost, maar heeft ook alles te maken met leven in harmonie met de natuur. Het is namelijk het kooktijdschrift van de Ekoplaza, en bevat naast een hoop lekkere (veelal vegetarische of veganistische) seizoensrecepten ook inspiratie op het gebied van duurzaam leven en inkijkjes in waar hun producten vandaan komen: Wat is biodynamisch boeren nou precies en wat doen bepaalde merken nou allemaal op het gebied van duurzaamheid, en hoe dan? In Lekker Weten wordt het allemaal uitgelegd.

Check hier waar jouw dichtstbijzijnde Ekoplaza zit

Scroll naar top