Actieve en duurzame vakantie: Wandelen langs de Rijn

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en steeds meer grenzen open gaan, kunnen we weer denken aan vakantie in het buitenland! Paul en ik gaan in juli het Rootspad uitlopen, maar in september willen we heel graag naar Duitsland om de Rheinsteig te lopen. In deze blogpost geef ik tips voor een actieve en duurzame vakantie in Europa!

1 – Wandelen: Rheinsteig

Jaja, natuurlijk noem ik deze als eerste. Deze wandeling loopt langs de overs van het mooiste stukje Rijn wat er bestaat. Ik ben er als eens met de trein door het Rijndal gekomen toen ik naar Zwitserland ging, en dat was echt amazing! Kan niet wachten om dit gebied te voet te ontdekken.

Het routeboekje kun je kopen bij De Zwerver *

2 – Wandelen: De Franse Ardennen

In de Franse Ardennen heb je prachtige meren om langs of rond te wandelen. Denk bijvoorbeeld aan de meren van Bairon (Natura-2000 gebied!), het Lac des Vieilles-Forges wat het gevoel geeft alsof je in Canada bent, of het vestingstadje Sedan met zijn meer, forten en kastelen.

Klik hier voor de wandeling rond Lac de Bairon

Klik hier voor de wandeling rond het meer van Sedan

Actieve en duurzame vakantie: Fietsen in het Zwarte Woud
Bron: Van De Vorst PR

3 – Fietsen: Het Zwarte Woud

Houd je meer van fietsen, dan kun je (again) bij onze oosterburen terecht. Het Zwarte Woud is zo’n plek die ik heel graag nog wil ontdekken. Hier lopen verrassend veel fietstochten, van ebike-tochten en mountainbikeroutes tot langeafstandsfietstochten.

Klik hier voor de langeafstandsfietsroutes

4 – Fietsen: De Lofoten

Ook iets wat me echt fantastisch lijkt om ooit te doen: Fietsen op de Lofoten. Abel Reizen organiseert meerdere fietstochten in Scandinavië, maar deze lijkt me wel het spectaculairst. En het fijne is dat de routebeschrijving, huurfietsen en overnachtingen allemaal voor je geregeld worden.

Tip: voor een echt duurzame vakantie kun je met Rome 2 Rio een trein/busreis naar je startpunt uitzoeken in plaats van een vliegreis.

Klik hier voor de fietstocht over de Lofoten

5 – Wandelen: Verenigd Koninkrijk

Als kind ben ik jarenlang met mijn ouders mee geweest naar Engeland. Ten eerste voor een speciale cultuurervaring: een week met een koor zingen in een Anglicaanse kathedraal. Maar toen mijn zusje en ik oud genoeg waren, plakten we er ook een wandelvakantie aan vast. De UK is geologisch zo ontzettend divers, ik ben daar nog steeds niet op uitgekeken.

En het slechte weer? Dat is een fabeltje. In grote delen is het vergelijkbaar in Nederland, maar in het zuiden kan het soms subtropisch worden!

Boek hier een overtocht met Stena Line *

* Affiliate link. Koop je via zo’n link iets bij een webshop, dan krijg ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag. Accepteer je marketingcookies van de betreffende website, dan kan ik ook commissie vangen als je een paar dagen later een aankoop doet. Zo help je CherryCharlie online te houden. Meer informatie vind je hier. Dankjewel!

Scroll naar top