Behind the scenes: Resultaten van het CherryCharlie lezersonderzoek

Rond de jaarwisseling heb ik een tijd lang een link naar een enquête gedeeld onder iedere blogpost. Google Analytics kan me een hoop vertellen, maar niet waar ik het meest nieuwsgierig naar ben: hoe jullie CherryCharlie ervaren. Dit zijn de resultaten!

Lees meer

9 groene dingen waarvoor je nu de tijd hebt om ze te regelen

Vanwege de coronamaatregelen zit je waarschijnlijk veel meer thuis dan gebruikelijk. Wat moet je met die tijd? Op een gegeven moment ben je wel klaar met lezen, gamen en series kijken. Tijd om deze grote groene veranderingen in je leven door te voeren!

Lees meer

Lockdown: Hoe laat je een jarige zich jarig voelen?

Okee, dit artikel heeft helemaal niks met duurzaamheid of outdoor te maken. Maar mijn zusje is in april jarig, en zij is vast niet de enige die teleurgesteld is dat ze haar verjaardag niet kan vieren tijdens de lockdown. Daarom deze tips voor vrienden en familie om zo’n jarige toch een beetje het verjaardagsgevoel te geven 🙂

Lees meer

Interessant boek: Na de apocalyps

Stel je voor dat een groot deel van de mensheid uitsterft en er een hoop kennis verloren gaat, hoe vind je dan de meest essentiële gateway-technologieën opnieuw uit om de huidige samenleving te herbouwen?

Lees meer

Maak zelf ouderwets gefermenteerd gemberbier

Als je wel eens echt goed gemberbier op hebt (lees: Fever Tree bijvoorbeeld, van die troebele), dan weet je hoe ontzettend verwarmend en verfrissend tegelijk het is. En wist je dat je het heel makkelijk zelf kun maken?

Lees meer

Corona en… trainen voor een wandelprestatietocht

Een paar dagen geleden kregen Paul en ik een mailtje van de organisatie van de Elfstedenwandeltocht: afgelast. Ook al is hij pas in mei. Jammer, maar begrijpelijk. En hoe gaat dat dan met de Nijmeegse? Heeft het dan nog wel zin om ieder weekend 40 kilometer te lopen? Hoe gaan wij hiermee om?

Lees meer

6 verrassende en nuttige dingen die je kunt doen tijdens sociale isolatie

Sociale isolatie is niet het einde van de wereld. Naast thuiswerken, je boekenkast opnieuw uitlezen en gezellige playlists maken, zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen tijdens deze coronasituatie.

Lees meer

Plantaardig textiel verven: de basis

Wist je dat het verven van kleding behoorlijk milieuvervuilend kan zijn? Vooral in landen waar weinig regelgeving en controle is, kunnen fabrikanten goedkoop en ongecontroleerd kun afvalwater lozen. Enter plantaardig textiel verven: creatief, verrassend, en minder vervuilend.

Lees meer

Hoe belangrijk is een waterfilter tijdens je trektocht?

Ik neem tijdens mijn meerdaagse trektochten altijd een waterfilter mee in mijn rugzak. Waarom? Is dat echt nodig in Europa? En moet jij dat ook doen? In deze blogpost vertel ik je alle ins en outs.

Lees meer