Whoop! Deel 2 van Three Dark Crowns is vertaald! Need I say more? Over het eerste deel, Koninginnen, was ik al raving – deel 2 is een heerlijke followup! Lees gauw verder voor mijn review.

Als opfrissertje: Op het eiland Fennbirn baart iedere regerende koningin een drieling: drie zusjes die gescheiden van elkaar opgroeien bij respectievelijk de naturalisten, elementalisten en gifmengers. Vanaf hun 16e moeten ze strijden om de kroon, degene die het langs overleeft wordt de regerende koningin.

Fact file

Titel: Duistere Troon (Three Dark Crowns serie, deel 2)

Auteur: Kendare Blake

Uitgever: HarperCollins

Taal: Nederlands

Eerste druk: origineel 2017, vertaling 2019

Genre / keywords: fantasy, female lead, royalty, magie, strijd, oorlog, bloederig

Aantal pagina’s: 379

ISBN: 978-94-027-0283-5

Informatie over de complete serie kun je vinden op Goodreads.

Plot

Na het feest van Beltane begint de strijd: Katherine is bloeddorstiger dan ooit werd gedacht, Arsinoe gaat op de defensieve toer en Mirabella weigert om haar zussen te doden.

Om de koninginnen in elkaars buurt te forceren, organiseert de Zwarte Raad dat ze midzomer bij Arsinoe in Wolfsbron vieren. Katharine daagt daar haar zussen uit voor de jacht, waarbij ze de machteloze Arsinoe doodt.

Mirabella wil haar geliefde zus Arsinoe wreken – of op zijn minst dat er niet opnieuw een bloeddorstige gifmengster op de troon komt – en daagt Katharine uit tot een duel, wat niet helemaal loopt zoals gepland…

Uiteindelijk wordt er al op voorhand een koningin gekroond, maar of dat nou zo’n goed idee is…

Mijn leeservaring

Na de onthullingen aan het eind van Koninginnen, is het verhaal in Duistere Troon op sommige punten vrij voorspelbaar, ook wanneer het als plot twist bedoeld is. Het enige wat ├ęcht als verrassing kwam, was het einde van dit deel.

Gelukkig zijn er nog genoeg onbeantwoorde vragen: hoe vergaat het de overlevende koninginnen? Hoe gaat Fennbirn geregeerd worden? Wat voor rollen gaan het Breccia-domein, de strijders uit Bastianstad en Arsinoe’s vriendin Jules nog spelen?

Op Goodreads heb ik stiekem al even gespiekt: er gaat een verhaallijn komen op het vasteland met een Blauwe Koningin (maar is ze een good or bad guy?), lang niet iedereen is blij met de nieuwe koningin op Fennbirn, en als ik moet afgaan op de laatste hoofdstukken van dit deel, vraag ik me af of ze eigenlijk wel zo blij is met zichzelf…

Lees ook “Three Dark Crowns”

Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen van de uitgever. Dit verandert natuurlijk niks aan mijn ervaring of eigen mening. Ik streef er altijd naar om een zo eerlijk mogelijk artikel voor jullie te schrijven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top