Charlottes favorieten – september 2019

with No Comments

Het is de laatste zondag van de maand: favorietenzondag! Hieronder vind je de tofste dingen die ik ben tegengekomen op het gebied van Hobbit lifestyle, verduurzamen, lekker eten, outdoor en autisme. In deze editie vind je een prachtig outdoorboek, een nieuwe keukentool, en twee toffe activiteiten.

Boek: Mythische trektochten in de wereld

Mythische trektochten in de wereld

Dit dikke boek heb ik van mijn ouders voor mijn verjaardag gekregen en staat bomvol prachtige wandelverhalen over de meest epische trails ter wereld. Heel veel hiking-inspiratie dus! Een uitgebreide review komt komende maand online, maar ik kan je alvast vertellen dat je bij zo ongeveer ieder pagina een aantekening op je wishlist zult maken 😉

Hakmolen / staafmixer

Hakmolen

Van mijn schoonouders heb ik iets gekregen wat ik al heel lang miste in onze keuken: een staafmixer/hakmolen-combinatie. We hadden wel een blender, maar die was eigenlijk alleen goed voor smoothies en soepjes. Nu kan ik ook op een chille manier erwtenpuree maken, hoef ik geen tig uur wortels te raspen voor carrotcake en kan ik ook makkelijk noten fijnhakken. Er broeien al allerlei ideeën om zelf vegaburgers te maken…

Appels plukken bij Oold Bleank, Rossum

Appels plukken

Jaaaa dit was zo leuk! En we genieten er nog steeds van. Ook in oktober kun je op sommige boerderijen nog fruit plukken, dus check even wat er bij je in de buurt zit en grijp je kans 🙂


Lees hier over ons appelplukavontuur


Rozenbotteljam van wildpluk

Zelf voedsel conserveren

In het verlengde van appels en ander fruit plukken: het is natuurlijk fantastisch om dan je eigen oogst in te maken. Ik heb een aantal potten appelmoes gemaakt (met en zonder rozijntjes), uit eigen tuin ben ik bezig met een experiment om uitjes in het zuur te leggen en ik heb laatst van wildpluk jam en siroop gemaakt. Ontzettend rewarding en nog leuker om het later allemaal op te eten!


Op OutdoorOnly.nl kun je mijn artikel over wildplukken lezen!


Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.