Greenbook - Our Green Story

Een tijdje geleden heb ik geschreven over het GreenNote notitieboek, maar wisten jullie dat ik nu al een aantal maanden in het bezit ben van het grote broertje, het GreenBook? Dit is een modulair notitieboek, waar je verschillende soorten pagina’s in kunt klikken. Natuurlijk zijn ook deze pagina’s uitwisbaar en herbruikbaar, net als bij GreenNote!

Ik gebruik mijn GreenBook voor bloggen, muziekprojecten en mijn persoonlijke leven, en het bevalt me prima! Er zijn talloze dingen die je in een GreenBook kunt doen, zoals brainstormen, to do lists maken, of projecten managen. Dit doe ik ermee!

1 – Blog manager

Het schrijven van een blogpost is niet zomaar even een stukje schrijven. Er komt een hoop bij kijken: ik moet zorgen voor goede SEO, verschillende formaten afbeeldingen maken voor verschillende social media, als je slim bent hang je er een soort verdienmodel aan (advertorial of affiliate links in mijn geval) en de boel moet ook nog gepromoot worden. Houd dat maar eens bij voor al die blogposts! Sinds kort heb ik er een makkelijk tabelletje voor, en zo hoop ik ook op termijn uit te breiden naar 2 blogposts per week.

2 – To do lijstjes

Hier heeft GreenBook speciale pagina’s voor, wat best handig is! Op dit moment ben ik bezig met mijn debuutsingle, maar daar zit echt zoveel werk in! Ik moet het mixproces in de gaten houden, een fotoshoot regelen, covers en promomateriaal ontwerpen, de boel releasen en natuurlijk de hele promotiecampagne regelen. Ja, als ondernemer moet je daar allemaal zelf om denken!

3 – Agenda

Ook hier zijn speciale pagina’s voor, hoewel ik mijn agenda liever horizontaal heb dan verticaal – dus misschien ga ik weer terug naar mijn oude systeem.

4 – Series kijken

Ik ben niet zo’n seriekijker. Slechts een paar. Vaak binge ik dan een hoop afleveringen achter elkaar op een regenachtige zaterdag ofzo, en daarna kan het zijn dat ik wekenlang niks kijk. Als jij ook zo’n seriekijker bent, is het handig om bij te houden welke afleveringen je al gekeken hebt, en wanneer het volgende seizoen uit komt!

5 – Doelen

Sinds Cynthia zo’n fijne serie heeft gecreëerd over time management, productief werken en je leven plannen, heb ik ook wat doelen opgeschreven.

Zo stel ik nu doelen op het gebied van wat ik wil verdienen met muziek en bloggen – dat gaat langzaam, maar het stellen van doelen helpt bij het focussen en prioriteiten stellen! Geld verdienen met wat je leuk vindt, ipv 40 uur per week op een saai kantoor zitten, kost meer moeite dan je zou denken, en het opbouwen van zogenaamd “passief inkomen” (bijvoorbeeld affiliate links, stock music, advertenties, royalties, etc) gaat in het begin heel langzaam.

Natuurlijk heb ik daarnaast ook speciale dingen die ik graag wil bereiken, zoals een compleet studio album opnemen en minimaal 1 van de grote thru-hikes lopen in Amerika (PCT, Appalachian Trail, CDT).

Mijn doelen heb ik in stukjes opgedeeld: doelen voor het huidige jaar, doelen om binnen 5 jaar te halen, en doelen voor mijn leven.

6 – Brainstormen

Soms heb je gewoon even een leeg stuk papier nodig om je gedachten op orde te brengen. Uit een fotoshoot wil je bijvoorbeeld verschillende foto’s voor verschillende doeleinden. Persoonlijk vind ik het heel fijn om dan even een paar tekeningetjes te maken.

7 – Songwriting

Veel van jullie zullen dit waarschijnlijk niet doen, maar als songwriter vind ik de muziekpagina’s superfijn om even een melodietje op te kladden! Zo vergeet ik goede ideeën niet, en kan ik later eens rustig de boel uitwerken en combineren.

8 – Notities & brain dumps

Soms moet je gewoon snel even iets kwijt. Toen ik net mijn gids voor de West Highland Way binnen had met de post, stroomde mijn hoofd over met dingen die ik nog moest kopen en regelen. Direct opschrijven!

9 – Paklijst

Nee, ik ben niet iemand die makkelijk op de bonnefooi even de boel inpakt – ik vergeet dan ALTIJD wel iets. Meestal mijn pyjama. Of mijn makeup remover en watjes. Een lijstje maken is superfijn!

Voor mijn gevoel heb ik al best een hoop papier bespaard sinds ik een GreenBook heb. Waar ik voorheen schrijftjes en notitieblokken gebruikte, of losse blaadjes uit de printer graaide, schrijf ik een hoop tijdelijke dingen nu in mijn GreenBook. Later kan ik dan de pagina wissen en opnieuw gebruiken.

Disclaimer: Een deel van de speciale pagina’s heb ik gekregen van GreenStory. Natuurlijk streef ik er altijd naar om een waardevol en eerlijk artikel te schrijven.

4 reacties op “9 dingen die je kwijt kunt in een GreenBook”

  1. Pingback: Limited edition Fawaka Greenbook + win! • CherryCharlie.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top