Hoe bereid je tofu op een lekkere manier? (Super makkelijke versie!)
Sushibowl met tofu, edamame, rettich, gember, komkommer, wasabi, nanami togarashi kruiden en chili flakes

Tofu heeft een beetje een geitenwollensokkenimago. Misschien een beetje saai. Smakeloos. Onterecht! Tofu is ook op een ontzettend lekkere manier klaar te maken. Zo lekker zelfs, dat mensen die eerst hard roepen dat ze het maar niks vinden, toch lekker zitten te smikkelen. Hoe bereid je tofu om deze onvoorstelbare magie te bewerkstelligen? Ik geef je de Charlotte-manier.

Lang geleden dat ik een eigen recept postte hier op de blog! Dit recept is ontzettend simpel, en weinig werk, maar je moet wel even 3 keer kort in de keuken staan. Dat je het even weet. Maar worth it!

Normaal gesproken wordt altijd aangeraden om eerst het vocht uit de tofu te persen, en daarna pas te snijden. Maar ik heb ontdekt dat het makkelijker is om het andersom te doen. Zo is er ook meer oppervlakte beschikbaar waar het vocht uit kan ontsnappen 👍🏻

Ingrediënten

  • 250 g stevige tofu
  • Kikkoman Teriyaki BBQ Sauce with honey (of een andere lekkere woksaus)

Alternatieve marinade: 3-4 el ketchup, 1 el sojasaus, 1 el honing. (Of maple syrup, als je het liever veganistisch houdt.)

Zo bereid je tofu op mijn manier

Makkelijke en vooral lekkere tofu!

  1. ’s Ochtends bij het ontbijt

    Haal de tofu uit zijn verpakking, snijd in blokjes en leg tussen een dubbelgevouwen schone theedoek om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.

  2. ’s Middags bij de lunch

    Doe de tofublokjes met een paar eetlepels woksaus in een bakje met deksel. Schud voorzichtig heen en weer om de blokjes te bedekken met de saus zonder ze te beschadigen.

  3. ’s Avonds wanneer je het eten klaar maakt

    Verwarm in een koekenpan een scheut zonnebloemolie op medium-hoog vuur. Voeg de tofublokjes toe zodra de olie heet is. Roerbak en schep regelmatig om tot de tofu een bruin korstje heeft. Serveer direct.

Ik zei toch dat het makkelijk was! Meestal serveer ik tofu op deze manier bij een sushi bowl of noodles. De keer dat ik de tofu voor de foto maakte, voegde ik ook wat chili flakes toe aan de marinade – gewoon omdat ze binnen handbereik stonden.

De tijden komen trouwens niet zo nauw – als je overdag naar je werk bent, kun je natuurlijk ook de avond van tevoren de tofu snijden en ’s ochtends bij het ontbijt in een bakje marinade stoppen.

Wat je ook kunt doen is de blokjes na het marineren nog even door de maizena of pankokruimels te rollen voor je ze bakt, voor extra crunch.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top