Recept: Heerlijke verse eiersalade voor op brood

De laatste tijd trekt mijn voorkeur steeds meer van zoet naar hartig broodbeleg, en een van de dingen die ik ontzettend lekker vind als ontbijt zijn brood of crackers met salade. Zalmsalade, komkommersalade, pittige kipsalade… en ook eiersalade!

Maar wist je dat die laatste echt super makkelijk zelf te maken is? Verse eiersalade is in 20 minuten klaar en echt ontzettend lekker. Vandaag deel ik het recept met jullie!

Als het goed is zijn je eieren aan het eind van stap 4 flink afgekoeld en kun je je verse eiersalade eigenlijk direct al op brood smeren. Yay! Dek wat er overblijft af met wat folie, het is nog een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Zo makkelijk is het dus!

Natuurlijk kun je deze salade ook heel goed gebruiken voor op toastjes bij een borrel. Of meng er wat kerriepoeder door in plaats van bieslook voor een kerrie-ei salade!

Advertentie

Yield: 6-8 porties

Heerlijke verse eiersalade voor op brood

Heerlijke verse eiersalade voor op brood

Supereenvoudige verse eiersalade die 10x lekkerder is dan die uit de winkel!

Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients

  • 4 eieren
  • 2-3 el Yofresh of yoghurtmayonaise*
  • peper en zout
  • bieslook

Instructions

  1. Kook de eieren medium-hard. Ze hoeven niet droog, dat is naar. Zelf kook ik perfecte eitjes door eerst water te koken, dan de eieren er voorzichtig in te laten zakken en dan direct het vuur op zijn laagst te zetten. Laat je eitjes 9-10 minuten rustig liggen en giet ze dan af. Laat ze even schrikken met koud water.
  2. Pel de eieren en prak ze in een medium/grote kom goed door elkaar. het hoeft niet ultrafijn, maar je wilt wel een beetje kleine stukjes voor de structuur van je salade.
  3. Roer er nu 2 flinke lepels yofresh doorheen.
  4. Als laatste kun je wat zout, peper, en fijngehakte bieslook er doorheen roeren om je salade op smaak te brengen.

Notes

* Je kunt ook je eigen yoghurtmayonaise maken door simpelweg 50/50 mayo en yoghurt door elkaar te roeren.

Skip to Recipe
Scroll naar top