4 websites waar je fijne wandelroutes kunt vinden

Wandelen, wandelen, wandelen. Er is niks wat mijn hoofd zo leeg en helder maakt, en niks wat zo fijn is als ik merk dat alles wat teveel wordt. Sinds mijn burnout is dit één van mijn go-to oplossingen op mijn stresslevels te resetten. Natuurlijk kun je een blokje om lopen, maar ik vind het fijner om de natuur in te gaan (of het boerenlandschap, want in Nederland hebben we erg weinig écht vrije natuur meer…). Vandaag deel ik waar je fijne wandelroutes kunt vinden.

Stilleven outdoor

Plus het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat wandelen in een groene omgeving veel ontspannender is dan langs een willekeurige straat, en ook veel positievere fysieke effecten heeft. Kom dus maar door met al die wandelroutes!

Wandelnetwerk

Dit is mijn favoriete website voor kortere wandelingen in de buurt, waar ik makkelijk even naar het startpunt kan fietsen. De routes zijn duidelijk aangegeven met pijltjes en volgens mij heeft tegenwoordig iedere provincie zo’n netwerk! Ook kun je zelf je route samenstellen van wandelknooppunt naar wandelknooppunt.

Natuurmonumenten

Als je ergens wandelroutes kunt verwachten, is het Natuurmonumenten wel. Naast wandelroutes hebben ze ook fiets-, hardloop- en kanoroutes, je kunt filteren op routes die geschikt zijn voor rolstoelers of kinderen, en je kunt ook kiezen voor speciale cultuur- of wildspotroutes.

NS

NS is goed bezig: die maken geen wandelroutes in de middle of nowhere waar je 9 van de 10 keer alleen met de auto kunt komen, maar hun routes zijn van station naar station. Heel leuk concept, en je komt ook weer thuis als de route geen rondwandeling is.

Outdoor Active

Deze website heb ik pas vrij recent ontdekt, en is een erg fijne inspiratiebron als je wandelroutes in het buitenland zoekt. Hengelo/Enschede is natuurlijk vlakbij de Duitse grens, en toen ik op zoek was naar mooie wandelroutes in de buurt van Bad Bentheim (paar minuutjes met de trein) ontdekte ik deze website. Heb er ook een paar mooie routes gevonden voor mijn logeerpartijtje in Zwitserland!

2 thoughts on “4 websites waar je fijne wandelroutes kunt vinden”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.