DIY makeup remover geïnspireerd op Lush Ultrabland

with 7 Comments

Een tijdje geleden begon mijn Lush Ultrabland toch wel redelijk leeg te raken. Het is mijn favoriete makeup remover: verwijdert watervaste make-up grondig en is toch zacht voor de huid. Helaas is Lush ook best wel duur en stiekem een beetje boven mijn huidige levensstandaard. Dus ik besloot om zelf wat te DIY’en!

DIY makeup remover geïnspireerd op Lush Ultrabland • CherryCharlie.nl

Ultrabland bestaat voornamelijk uit amandelolie, rozenwater, bijenwas en honing. Ingrediënten waar je vrij makkelijk aan kunt komen. Ik heb een variant zonder rozenwater gemaakt, omdat minder water betekent dat je product langer houdbaar is zonder conserveringsmiddelen. Honing en bijenwas zijn van nature al een beetje anti-bacterieel, dus dat is een erg fijne bijkomstigheid!

Ook heb ik ervoor gekozen om lavendelolie toe te voegen, omdat dat anti-bacterieel en schimmelwerend is. Verder helpt het een beetje bij de vetregulatie van je huid. Een exacte Ultrabland dupe is het dus niet, maar hij werkt net zo fijn!

Gebruik

Er zijn twee manieren om je makeup remover te gebruiken:

 1. Lush adviseert om Ultrabland lekker op je gezicht te smeren en in te masseren, en daarna te verwijderen met een nat washandje.
 2. Wat ik zelf fijn vind is om een beetje reiniger op een vochtig wattenschijfje te doen en daarmee mijn makeup te verwijderen.
DIY makeup remover geïnspireerd op Lush Ultrabland • CherryCharlie.nl
DIY makeup remover geïnspireerd op Lush Ultrabland • CherryCharlie.nl

Lush Ultrabland dupe

Lush Ultrabland dupe

Zachte make-upremover en huidreiniger, geschikt voor watervaste makeup. Geïnspireerd op Lush Ultrabland.

Materials

 • 2 eetlepels bijenwaskorrels
 • 10 eetlepels amandelolie
 • 1,5 eetlepel honing
 • 10 druppels essentiële olie van lavendel
 • Afsluitbaar potje (bijvoorbeeld Ikea Korken)

Instructions

 1. Reinig een kommetje, 2 of 3 lepels, en een potje door ze in een ruime pan of bak te zetten en er kokend water over te gieten. Haal ze er voorzichtig uit en laat aan de lucht drogen. Je kunt het potje eventueel ondersteboven op een velletje keukenrol zetten.
 2. Doe de bijenwas in het schaaltje en smelt het in de magnetron gedurende meerdere intervallen van 30 seconden.
 3. Voeg de amandelolie en honing toe. Wanneer de bijenwas stolt door het temperatuurverschil, kun je het geheel nog een keer 20-30 seconden in de magnetron zetten. Voeg de lavendelolie toe en meng alles door voorzichtig te roeren.
 4. Giet je vloeibare mengsel over in het potje en en zet dat in en schaaltje met een laagje koud water. Pas op dat het water niet in je potje komt. Blijf roeren terwijl je makeup remover afkoelt tot een ondoorzichtige lichtgele creme. Dekseltje dicht, op kamertemperatuur laten komen, en je zelfgemaakte “Ultrabland” is klaar voor gebruik!

7 Responses

 1. Lysanne
  | Reply

  Wat een super leuk idee. Ik heb nog nooit zelf cosmetica gemaakt, maar het lijkt me eigenlijk wel leuk om te doen. Is het veel werk?

  • Charlotte
   | Reply

   Het ligt er helemaal aan wat je wilt maken! CherryCharlie gaat over makkelijk, rustig en eenvoudig leven, dus deze DIY is zo gepiept.

 2. Kreanimo
  | Reply

  Zo blij dat je kwam linken.
  Dit is weer eens wat anders in de wekelijkse linkparty crea-cross.

  Hopelijk zie ik je nu vaker op donderdag.

  Groetjes Ilse.

  • Charlotte
   | Reply

   Wat een lief berichtje! Ik heb niet wekelijks nieuwe DIY’s, maar zal sowieso wat vaker op Kreanimo komen!

 3. Astrid
  | Reply

  Superleuke site heb je!
  Ik wilde wel even onder je aandacht brengen dat de lavendelolie die je op de foto hebt staan absoluut niet geschikt is om op je huid te gebruiken. Deze is alleen om te branden, dit staat ook op het flesje.
  Ik heb zelf namelijk navraag gedaan hierover bij Holland&Barret en dit komt doordat er een agressief spulletje aan is toegevoegd. Geen enkele geurolie van Holland&Barret is geschikt om op de huid toe te passen. Zij hebben wel andere, echt pure, olieën in het assortiment.

  • Charlotte
   | Reply

   Hallo Astrid, ik zal het eens uitzoeken! Wat ik namelijk wel weet, is dat essentiële olie in pure vorm inderdaad een zeer irriterende stof is, maar in zeer verdunde toestand (dus enkele druppels zoals hier) wel goed is. Irriterend puur door de hoge concentratie in zuivere vorm.
   Verder vind ik het raar dat er een “agressief spulletje” aan toegevoegd is, want ik neem aan dat als iets niet geschikt is voor de huid, het ook niet geschikt is om in te ademen… En verder lijkt dat ook totaal niet in lijn met het voncept van H&B… Ik ga het uitzoeken, ik was namelijk onder de indruk dat dit pure essentiële oliën waren!

  • Charlotte
   | Reply

   Hoi Astrid, ik heb nog even goed onderzoek gedaan, en op de flesjes staat expliciet dat de olie ook gebruikt kan worden in o.a. massageolie. Je kunt deze essentiële olie dus zeker op de huid gebruiken, maar verdun hem dus goed: pure essentiële olie is inderdaad een irriterende stof, maar verdund in bijvoorbeeld een massageolie, een crème of zeep is er niks aan de hand.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.