Homemade appelmoes met kaneel

with 4 Comments

Afgelopen week heb ik appelmoes gemaakt. Ik vind het heerlijk voor in de herfst, en het is zoveel lekkerder dan appelmoes uit een pot!

Homemade appelmoes met kaneel • CherryCharlie.nl

En wist je dat het echt superdupermakkelijk is? Het is even wat werk om alle appels te schillen, maar daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.

In principe kun je appelmoes maken met iedere appel die je maar lekker vind. Zelf heb ik gewoon een zak Elstars bij de Lidl gehaald – mijn eigen favoriet. Stomtoevallig blijkt dat ook één van de populairste appels te zijn om moes van te maken!

Je kunt je appelmoes warm serveren, maar je kunt hem ook een paar dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je er langer van genieten! Wij hebben er 2 dagen van genoten, je kunt uit een kilo appels ongeveer 5 porties halen.

Homemade appelmoes met kaneel • CherryCharlie.nl

Ouderwetse appelmoes

Ouderwetse appelmoes

Zo maak je op de ouderwetse manier heerlijke appelmoes.

Ingredients

  • 1 kilo appels
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract

Instructions

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Zelf snijd ik ze sowieso in vieren om het klokhuis eruit te halen, en die partjes snijd ik dan weer in vieren of zessen, beetje afhankelijk van hoe groot de appel is.
  2. Doe de appels in een pan met de overige ingrediënten. Schep alles even goed door elkaar om te zorgen dat alle stukjes bedekt zijn in een laagje suiker en kaneel.
  3. Laat dit 3 kwartier op laag vuur staan met een deksel erop. Schep af en toe om. Het is niet erg als het een beetje bubbelt.
  4. Na 3 kwartier kun je kijken of je wat stukjes tegen de wand van de pan kan pletten. Gaat dit als zachte boter, dan is je appelmoes klaar! Het geeft niet als er nog wat stukjes in zitten, persoonlijk vind ik dat altijd wel lekker.


Heb je met plezier bovenstaande artikel gelezen? Overweeg dan om me op een kopje koffie te trakteren, zodat ik tijd kan blijven steken in het schrijven van meer van zulke content. Dankjewel!

Aantal kopjes koffie

Bovenstaande knop stuurt je naar de veilige PayPal-omgeving.
Lees hier meer over mijn koffiefonds.

4 Responses

  1. Wim
    | Reply

    Nog even wat citroensap erbij doen, natuurlijk vers geperst, dan is het recept helemaal af.

    • Charlotte
      | Reply

      Niet nodig hier hoor – de Elstars smaken fris genoeg 😉

  2. Debbythechocoholic
    | Reply

    Ik ben echt verzot op appelmoes met kaneel! Met de overgebleven appelmoes maak ik een mugcake of iets met havermout.

    • Charlotte
      | Reply

      Oeh klinkt lekker! Ik ben ook dol op mugcake (vooral de choco variant heheh)

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.