Afgelopen weekend wat het fantastisch weer! Wat een heerlijke nazomer, en dat helemaal in oktober! Toen ik de voorspellingen zag, móést ik gewoon even een weekendje wandelen en kamperen. Vrijdags gauw even een route uitgestippeld langs Twekkelo en Boekelo, zaterdagochtend een camping in de buurt gebeld en mijn tas ingepakt, en even voor lunchtijd was ik weg.

Weekendhike Twekkelo / Boekelo • CherryCharlie.nl

In het kort ging mijn wandelroute ongeveer zo: Thuis – campus UT – Twekkelo – Boekelo – campus UT – thuis. Zaterdag was een redelijk kort stukje, omdat ik niet de hele dag had. Zondag was wel een lekker lang eind!

Minicamping Twekkelo

Op zaterdag ben ik van huis naar de campus gelopen, en van daar naar het wandelknooppunt W36. Hier heb ik de oranje route met de klok mee opgepikt. Deze heb ik deels gevolgd en deels heb ik mijn eigen plan getrokken. Uiteindelijk heb ik de route aan de noordkant verlaten om te overnachten op Minicamping Twekkelo. Wat een leuk plekje is dat!

De camping bestaat uit 2 kleine veldjes voor tenten en caravans, maar er is ook een veld waar Agnes en Leo enorme tipi’s verhuren (inclusief matrassen, vuurcirkel, fornuisje en servies), een Happy Hippi Shop, een grote binnen-buiten vuurcirkel en een zweethut.

Ik had werkelijk geen idee dat er zo’n leuk campinkje zo dicht bij huis zat, tot ik ging googlen voor een camping in de buurt van mijn wandelroute!

‘s Nachts was het behoorlijk fris, maar gelukkig heb ik een fijne slaapzak, een thermo pyjama en een fleecevest. Enige minpuntje was dat de buurman de hele nacht zijn radio zachtjes aan had staan (in slaap gevallen zonder uit te zetten?). Gelukkig had ik nog een stel oordopjes in mijn jaszak zitten.

Oldtimerdag Boekelo

Zondag heb ik de kortste weg naar Boekelo gepakt om daar de paarse route tegen de klok in te pakken. In Boekelo zelf werd ik verrast door een enorme drukte: Oude-Voertuigen-Dag! Oldtimer autootjes, oude motors, zelfs oude brommertjes waren er te zien. Ik heb zelfs een motor met zijspan in Indiana Jones stijl voorbij zien rijden met een groot DDR plakkaat op de achterkant. Gaaf!

Stoomtrein

Toen ik Boekelo uit was, weg van de drukte, hoorde ik een eerie fluitgeluid in de verte. Op een dag met slechter weer had het me de creeps bezorgd, maar een paar kilometer verder bleek dat het om een stoomtrein ging! Zo ontdek je iedere dag weer iets nieuws. Ik wist niet dat er een stoomtrein in de buurt reed! Helaas kwam ik nét te laat bij de spoorwegovergang om een mooie foto te maken, en ik wilde lekker doorlopen omdat ik nog een behoorlijk aantal kilometers voor de boeg had.

Kaart kwijt

Ja, dat lees je goed. Op een gegeven moment halverwege de paarse route bij Boekelo ben ik mijn printjes verloren. Note to self: het elastiek aan de heupband van mijn backpack is minder betrouwbaar dan mijn broekzak. Ik ben dus op mijn geheugen en kompas naar het noordoosten genavigeerd tot ik bij de Grolschfabriek kwam. Daarna wist ik wel hoe ik thuis moest komen 🙂

Ga zelf op pad!

* Affiliate link. Koop je via zo’n link iets bij een webshop, dan krijg ik een klein percentage van jouw aankoopbedrag. Zo kan ik CherryCharlie online houden. Meer informatie vind je hier. Dankjewel!

1 reactie op “Weekendhike Twekkelo / Boekelo”

  1. Pingback: DIY Schoenvet - slechts 2 ingrediënten • CherryCharlie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top