Mijn favoriete leveranciers voor skincare DIY

Voor het zelf maken van cosmetica heb je soms bijzondere ingrediënten nodig die je moeilijk kunt vinden bij de lokale supermarkt. Waar kun je dan terecht? In deze blogpost geef ik je mijn favoriete adresjes om ingrediënten te kopen voor mijn skincare DIY recepten!

Ingrediënten voor DIY zeep en skincare

Biologische olijfolie haal ik gewoon bij de Albert Heijn, biologische kokosolie koop in in grote emmers bij de Ekoplaza (verrassend goedkoop daar!) en gedemineraliseerd water kun je voor een halve euro per liter bij de Blokker scoren. Maar waar haal ik dingen als essentiële olie, bijzondere kruiden, natriumhydroxide, citroenzuur of vitamine E?

Holland & Barrett

Ik denk dat de meesten van jullie Holland & Barrett, voorheen De Tuinen, wel kennen. Ze hebben in bijna iedere fatsoenlijk grote stad wel een winkel. In het centrum van Hengelo hebben ze een filiaal, in het centrum van Enschede zelfs 2, en dan ook nog een in Zuid!

Hier koop ik graag essentiële olie, en soms ook basisoliën en -vetten wanneer ik geen tijd of zin heb om op een bestelling te moeten wachten. Ook hebben ze verschillende soorten meel (bijvoorbeeld havermeel, rijstmeel) die je ook in cosmetica kunt gebruiken.

Holland & Barrett webshop

Dille & Kamille

Ook Dille & Kamille is een vrij bekende winkel. Je kunt hier allerlei fantastische producten kopen op het gebied van kokkerellen, interieur, tuinieren en kruiden.

Bij Dille & Kamille koop ik doorgaans mijn gedroogde kamille, calendula en brandnetel. Ook kun je hier mooie glazen potjes en flesjes kopen.

Dille & Kamille webshop

Online Zeepwinkel

Dit is een enorme webshop met allerlei uiteenlopende ingrediënten voor het maken van zeep (niet alleen cold process, maar ook gietzeep), kaarsen en waxmelts. Van veel favoriete basisboters hebben ze ook een biologische variant, superfijn!

Hier koop ik doorgaans mijn sheaboter en avocadoboter. Ook kun je hier natriumhydroxide, natriumbicarbonaat, citroenzuur en vitamine E kopen, of ingrediënten voor de gevorderde beauty DIY’er.

Online Zeepwinkel webshop

Youwish

Ook dit is een webwinkel met een behoorlijk assortiment aan soaping ingrediënten, maar het assortiment is net even wat anders dan de Online Zeepwinkel. Ze hebben bijvoorbeeld meer verschillende soorten klei en scrubstoffen, je kunt hier BTMS vinden en de prijzen verschillen ook een beetje. Mocht je op zoek zijn naar een bepaald soort olie of boter en je vindt het niet bij de één, dan is het vaak wel bij de ander te krijgen.

Youwish webshop

De Hekserij

Okee, de webshop is misschien een beetje aan de trage kant, maar hier ben ik terecht gekomen op mijn zoektocht naar Sodium Cocoyl Isethionate (SCI), een milde reiniger die je kunt gebruiken in solid shampoo bars als alternatief voor het agressievere SLS. Ook verkopen ze hier vitamine E, en een boat load aan cosmetische werkstoffen voor de gevorderde DIY’er, zoals allantoine, aluin en hyaluronzuur.

De Hekserij webshop

Jojoli

Jojoli kun je qua aanbod heel erg vergelijken met De Hekserij: een hoop ingrediënten die net iets verder gaan dan waar de beginnende beauty DIY’er naar kijkt. Ook hebben ze een ruim aanbod aan verpakkingsmateriaal.

Jojoli webshop

De Kruiderie

Op zoek naar biologische of een ongebruikelijke soort essentiële olie, kruidenpoeder, kruidenmaceraat of bloesemwater? Dan moet je bij de kruiderie zijn. Ook hier verkopen ze ingrediënten voor de wat meer ervaren DIY’er, zoals D-panthenol, keratine en zijdeproteïne.

De Kruiderie webshop

Pit & Pit

Ook Pit & Pit is een fijne leverancier van kruiden (voor de keuken én health) in grove en fijne vorm, infusies en essentiële oliën. Ze zijn iets meer gericht op gebruik in de keuken, maar daardoor kun je hier vrij goedkoop kruiden in bulk kopen die je ook heel goed in bruisballen, badthee of zeep kunt gebruiken. Hier vind je trouwens ook wijnsteenzuur, mocht je ernaar op zoek zijn.

Pit & Pit webshop

Braumarkt

Een beetje een vreemde eend in de bijt: Braumarkt specialiseert zich in producten voor het maken van bier, wijn, cider en kombucha. Wat heeft een soaper er dan te zoeken? Natriumhydroxide! Op het moment dat ik dat zocht, was dit de goedkoopste leverancier en sindsdien koop ik het altijd hier. Ook kun je hier kwalitatief goed werkmateriaal kopen en pH teststrips. Kijk trouwens ook even in de categorie hop & kruiden, staat soms ook wel wat bijzonders in voor je zeep.

Braumarkt webshop

1 thought on “Mijn favoriete leveranciers voor skincare DIY”

  1. Pingback: Zo maak je bijenwasdoeken met de oven • CherryCharlie.nl

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.