Wandelen in het Weusthag – gele route

Over een paar weken ga ik op visite bij een goede vriendin in Zwitserland, en natuurlijk wil ik daar wel een paar mooie wandelingen maken! Na een paar weekjes rust is het dus tijd om langzamerhand weer een beetje te kijken hoe het wandelen gaat. Ik begon dus met een rustig rondje in het Weusthag, een

Wandelnetwerk Overijssel - Weusthag Hengelo - gele route

Zondag 15 juli heb ik een wandeling van 6 kilometer gemaakt hier in de buurt: in het Weusthag. Dit is een gebied in de buurt van Ikea Hengelo met een afwisselend landschap: natuur, parken, rustige wijken, en natuurlijk de A1 die je op deze wandeling 2x oversteekt. Loop je mee?

Fact file & trip data

Wandeling: Weusthag gele route van Wandelnetwerk Overijssel. Duidelijk aangegeven met gele pijltjes. Download hier een overzichtskaartje (menu links Zenderen >> Weusthag).

Startpunt: Wandel- en fietsknooppunt Q80, op het kruispunt van de Houtmaatweg en de Landmansweg te Hengelo.

Moeilijkheidsgraad: Korte wandeling, voornamelijk vlak, goed aangegeven met pijltjes.

Lengte: 6 km

Overige routes: Blauw (4,4 km) / Groen (2,4 km) / Rood (4,3 km)

Tijd van het jaar: juli

Weer: Warm, zonnig, max. 29°C. Na een lange periode van droogte een hoop droogstaande beken en slootjes.

Kleding: Wandelschoenen, T-shirt en korte broek.

In de rugzak: Water, snack, EHBO, zonnebrandcrème

Kaart:

Fotoverslag

Ik heb de route tegen de klok in gelopen. Hierbij steek je eerst de snelweg over en loop je in de eerste helft van de wandeling door een rustige wijk met grote huizen, en bewaar je de mooie natuur als “toetje”. Ik vind dit een fijne manier van wandelen, omdat je anders zo mooi begint en dan zo’n anticlimax op het eind hebt.

Je komt door de prachtige wijk Slangenbeek, en in het gebied “de Kleigaten van Rientjes” kun je de Weusthag uitkijktoren vanuit diverse hoeken bewonderen. Bij de toren zelf kun je trouwens nog een geocache scoren. Tegen het eind van de wandeling kom je langs een geboorteboom die geplant is ter ere van prinses Amalia.

Meer korte wandelingen in de buurt van Hengelo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.