#2uurnatuur: van kantoorslaaf naar avonturier

with 1 Comment

Zit jij veel binnen, maar ben je eigenlijk graag buiten? Vind je het moeilijk om tijd te maken om lekker naar buiten te gaan? De #2uurnatuur challenge geeft je nét dat zetje extra om toch even naar buiten te gaan.

#2uurnatuur challenge | IVN Natuureducatie

Ik werk sinds ongeveer een jaar zo’n 25 uur in de week op een kantoor, maar in mijn hart ben ik een buitenmens. Met alle dingen die bij een normaal volwassen leven komen kijken, is het soms best moeilijk om te tijd te vinden om lekker naar buiten te gaan.

Naar buiten gaan is gezond: het helpt tegen een winterdip, en ook als je maar eventjes een frisse neus hebt gehaald, heeft dat al positieve effecten op onder andere je stresslevels, humeur en concentratievermogen. Maar wij moderne mensen groeien steeds meer op in de stad en raken steeds meer los van de natuur. Soms verbaast het me serieus hoe weinig mensen weten over hun eigen omgeving!

#2uurnatuur challenge | IVN Natuureducatie
#2uurnatuur challenge | IVN Natuureducatie

Deze maand organiseert IVN de #2uurnatuur challenge: 2 korte challenges per week in je inbox die je een kleine schop onder je kont geven om naar buiten te gaan en het avontuur op te zoeken, hoe klein ook.

De challenge loopt gedurende de hele maand oktober en bestaat uit twee kleine opdrachten per week. Het idee is dat iedere opdracht niet meer dan een uur duurt, maar wanneer je lekker bezig bent, is zo’n uurtje zo voorbij en heb je dus wél een uur lekker buiten doorgebracht. Op het moment van schrijven heb ik een wandeling in de regen gemaakt, ondergewaardeerde insecten opgezocht en brandnetelthee gedronken van zelfgeplukte brandnetels.

Mocht je je nog niet hebben ingeschreven, maar lijkt het je wel heel leuk om mee te doen: je kunt je nog gewoon tussentijds inschrijven op de website van IVN en direct instappen voor de komende challenges. Ook kun je een klein logboekje downloaden om je ervaringen in op te schrijven. Heb je kinderen? Ook daar is aan gedacht, dat kun je zelfs speciaal aangeven tijdens je inschrijving. Natuurlijk helemaal gratis.

#2uurnatuur challenge | IVN Natuureducatie

Disclaimer: Ik ben deze maand ambassadeur voor de #2uurnatuur challenge van IVN Natuureducatie. Dit artikel is geschreven ter promotie van deze challenge. Natuurlijk is alles wat ik schrijf gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring.

One Response

  1. Chloë
    | Reply

    Super 🍄🍂🍁🌱💚

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.