Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur en walnoten

Ik ben altijd jarig in de zomervakantie. Op school betekende dat altijd dat ik nooit rond mijn verjaardag zelf kon trakteren, maar dat vaak in de eerste week na de vakantie deed. Het popkoor waar ik bij speel, houdt ook een zomerstop in de zomervakantie. Dus trakteerde ik net als vroeger weer na de vakantie! Deze keer heb ik carrotcake cupcakes gemaakt.

Voor deze gelegenheid heb ik carrotcake cupcakes gebakken naar het recept van Oh My Foodness (met natuurlijk mijn eigen variatie), met sinaasappelglazuur en walnoten. Classic combinatie!

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn schoonouders een hakmolen/staafmixer combi gekregen, en daar word ik zo blij van! In plaats van dat ik een eeuwigheid wortels sta te raspen, hak ik ze nu in een minuutje fijn. Topapparaat. Dit betekent dat ik echt onmeunig veel carrot cake ga bakken in de toekomst, want het is een van de lekkerste taarten ever.

In plaats van kaneel gebruikte ik trouwens pumpkin spice, ook heel geschikt! Je kunt de kruiden er ook uit laten en wat vanille-extract toevoegen, er is van alles mogelijk. Carrotcake mét kruiden vind ik een typische herfsttraktatie, maar zonder kruiden is hij heerlijk zomers.

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur en walnoten
Yield: 27

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur

Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur

Carrotcake cupcakes met sinaasappel- en cream cheeseglazuur en walnoten.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Additional Time 25 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Carrotcake

 • 1,5 winterpeen
 • 225 g roomboter
 • 225 g suiker
 • 3 eieren
 • 1,5 tl pumpkin spice
 • 300 g bloem
 • 1 zakje bakpoeder

Glazuur

 • 200 g cream cheese
 • 175 g poedersuiker
 • rasp van 1 sinaasappel

Decoratie

 • 27 halve walnoten

Instructions

Cupcakes

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul een cupcakeblik met papieren vormpjes.
 2. Schrap de wortels, snijd ze in grove stukken en hak ze fijn in een hakmolen.
 3. Snelt de boter op de kleinste pit op laag vuur. Draai het vuur uit zodra de boter gesmolten is.
 4. Mix de fijngehakte wortels, boter, suiker, eieren en pumpkin spice door elkaar.
 5. Zeef de bloem en het bakpoeder erbij en mix tot een glad beslag.
 6. Vul alle vormpjes met 2 el beslag.
 7. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven (mijn oven bakt ze in 22 minuten perfect gaar). Laat ze afkoelen op een rooster en bak nog een batch zodra het bakblik ver genoeg is afgekoeld om met blote handen aan te raken.

Decoreren

Wanneer je cupcakes helemaal zijn afgekoeld, kun je ze glazuren.

 1. Rasp het oranje deel van de sinaasappel.
 2. Doe de sinaasappelrasp, cream cheese en poedersuiker in een kom en mix tot een homogeen glazuur.
 3. Smeer 1-1,5 theelepel glazuur op iedere cupcake.
 4. Decoreer met een halve walnoot.

Notes

 • Bij gebrek aan een hakmolen kun je ook de wortels raspen (goed voor de spierballen zullen we maar zeggen...)

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om groener en duurzamer te leven. Kun je dit artikel waarderen, support me dan met een bijdrage ter grootte van een kop thee. Dankjewel!

1 reactie op “Carrotcake cupcakes met sinaasappelglazuur”

 1. Ziet er heerlijk uit! Ga het dit weekend eens uittesten. De walnoten waren ook nog eens in de aanbieding bij de dirk dus maak ik er 2x zo veel ;P Wanneer komt het volgend recept? 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.

Skip to Recipe
Scroll naar top