Energierepen met ruby chocolate

with No Comments

Wanneer je op trektocht gaat of een lange afstand wandelt, verbrand je ontzettend veel calorieën. Dat betekent dat je dus ook moet zorgen voor genoeg energietoevoer! Met deze homemade energierepen komt dat helemaal goed.

Energierepen met ruby chocolate

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan, en heerlijk om lange einden te wandelen. Geen wonder dat ik het leuk vind om mijn eigen poging te wagen tot een lekkere energiereep geïnspireerd op merken zoals Nakd, Clif Bar en Kind.

Deze repen zitten bomvol gedroogd fruit, havermout, noten en andere calorierijke ingrediënten en tot slot zijn ze ook nog eens in de ruby chocolade gedipt.

Een ontzettend fijne snack voor als je lange afstanden traint voor de Nijmeegse Vierdaagse, Elfstedenwandeltocht of een meerdaagse tocht gaat lopen.

Bonus: Je kunt helemaal zelf weten hoe je ze verpakt, dus deze energierepen zijn ook heel geschikt voor als je een zero waste lifestyle hebt. Ik heb een papieren boterhamzakje in repen geknipt en die eromheen gewikkeld.

Meer hikings snacks om zelf te maken

Energierepen met hele amandelen

Appelchips

Energierepen met ruby chocolate
Energierepen met ruby chocolate
Yield: 6-8 repen

Energierepen met ruby chocolate

Energierepen met ruby chocolate

Energierepen met gedroogd fruit, havermout, noten en ruby chocolate voor lange wandelingen.

Ingredients

  • 150 g dadels
  • 150 g gedroogde cranberries
  • 65 g amandelmeel
  • 45 g havermout
  • 2 el honing
  • 1 el kokosolie (vast)
  • 75 g ruby chocolate

Instructions

  1. Verfrommel een vel bakpapier tot een prop, strijk hem weer glad en leg hem in een cakevorm.
  2. Hak de dadels en cranberries fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  3. Doe ze in een pannetje met de honing en kokosolie en verwarm tot het lekker sticky is. Zorg dat het niet kookt.
  4. Roer de havermout en het amandelmeel erdoorheen.
  5. Stort het mengsel in de cakevorm en gebruik het bakpapier, je vuisten, de onderkant van een glas, anything wat jij fijn en handig vindt om er een stevige en compacte plak van te maken.
  6. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Snijd de plak in repen.
  8. Verwarm de chocolade au bain marie en dip de zijkant van je energierepen erin. Zet ze op de andere kant om uit te harden. Mocht het te langzaam gaan, dan kun je ze in de koelkast zetten.
  9. Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje of zakje.


Heb je met plezier bovenstaande artikel gelezen? Overweeg dan om me op een kopje koffie te trakteren, zodat ik tijd kan blijven steken in het schrijven van meer van zulke content. Dankjewel!

Aantal kopjes koffie

Bovenstaande knop stuurt je naar de veilige PayPal-omgeving.
Lees hier meer over mijn koffiefonds.

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.